Terug 10 juli 2019

BAS beslist tussentijds: KVM blijft in 1A

Het BAS heeft zonet een tussentijdse beslissing bekend gemaakt. Zo zal KV Mechelen al zeker in 1A mogen aantreden.
 
Het BAS nam een tussentijdse beslissing om duidelijkheid te scheppen voor de start van de competitie. Zo oordeelt het dat degradatie geen mogelijke sanctie is en dus mag KV Mechelen na de verdiende sportieve promotie in 1A starten.
 
Het BAS heeft verder nog geen uitspraak gedaan over een volledige vrijspraak of andere mogelijke sancties. Of KV Mechelen Europees aan de slag zal kunnen, is op dit moment nog niet duidelijk, daar spreekt het BAS zich nog niet over uit. Eén ding is wel zeker: op 27 juli speelt KV Mechelen haar eerste wedstrijd van de competitie in 1A op het veld van Zulte Waregem.
 

Penninckx: “Tevreden met eerste deel beslissing BAS”

“We zijn tevreden dat het BAS volgt wat we al een hele tijd zeggen: degradatie is geen mogelijke sanctie”, zo zegt Dieter Penninckx. “Sportief hebben we onze plaats in 1A verdiend. We zijn blij dat het BAS over dat eerste luik nu een uitspraak heeft gedaan.”
 
Over het tweede luik – de onschuld van de club – zal het BAS later oordelen. “We hebben onze onschuld aangetoond tijdens de pleidooien en hebben het volste vertrouwen in het de definitieve uitspraak van het BAS.”