Terug 29 augustus 2019

Actie “0% pyro, 100% support” een succes dankzij jou 

Als het goed is, zeggen we het ook: al vijf wedstrijden lang wordt de oproep om geen pyro te gebruiken door iedereen mooi opgevolgd.

Ter herinnering: indien er dit seizoen nog pyrotechnisch materiaal zou gebruikt worden, riskeert KV Mechelen een wedstrijd achter gesloten deuren.

“De steun die het team zowel thuis met onze 12.000 abonnees als op verplaatsing met uitverkochte bezoekersvakken kreeg, was fenomenaal”, zo zegt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. “En dat zonder gebruik van Bengaals vuur of rookpotten. Ik hoef niet te zeggen dat dit de club ettelijke duizenden euro’s aan boetes heeft uitgespaard.”

Vrijdag wacht met Moeskroen een laatste afspraak voor de interlandbreak. Ook dan rekent de club op een pyrovrije en sportieve wedstrijd. Met een warme oproep om zoals steeds ook in deze historisch geladen wedstrijd elk spreekkoor achterwege te laten.
 
De voetbalbond schreef bij andere clubs al boetes uit voor spreekkoren richting onder meer Vlaamse of Waalse supporters. “Geladen wedstrijd of niet, ik ben er zeker van dat Malinwa-supporters vooral oog hebben om ons eigen elftal naar de zege te schreeuwen. Want een nieuwe overwinning, daar gaan we vol voor.”