Terug 31 oktober 2019

KV Mechelen – STVV: Trainersbabbel

Malinwa verloor woensdagavond met 1-2 van Sint Truiden nadat het twee doelpunten slikte in het slotkwartier. Wouter Vrancken deelde zijn visie na de wedstrijd.

“Mijn analyse is dat we mondjesmaat in de wedstrijd gekomen zijn, maar de eerste helft wel naar ons toe getrokken hebben met redelijk wat kansen. Daarnaast gaven we ook geen kansen weg. Garcia neemt daar nog wel een afvallende bal, uit een corner, op de slof, maar dat reken ik niet als een kans. We hadden daar de wedstrijd al moeten beslissen met de kansen die we zelf hadden.

In de tweede helft komen we hetzelfde uit de kleedkamer. Togui heeft dan een paar momenten waar hij niet scherp genoeg was, anders komt hij alleen voor Yabuki. Ook daar laten we het na om die wedstrijd dood te doen. Dan hoor je me al komen: dat zijn de wetten van het voetbal. Als je het zelf niet afmaakt, krijg je het deksel wel eens op de neus.

Mentale tik

Het kantelmoment is wanneer de VAR het doelpunt van Bateau afkeurt door buitenspel. Ik heb het zelf nog niet bekeken maar ga ervan uit dat het juist is. Het klopt dat je dan een mentale tik krijgt, maar dat wil niet zeggen dat je de instructies dan naast je neer moet leggen. Zo was er het moment op stilstaande fase waar we te gemakkelijk onze directe tegenstander lossen en dan valt die gelijkmaker. Tot minuut 75 hadden we alles onder controle en veruit de meeste kansen. In het laatste kwartier brachten we te weinig en dan maken zij het wel af.”