Terug 21 december 2019

KV Mechelen - KV Oostende: Reacties

Malinwa won vrijdagavond verdiend van KV Oostende met 1-0. Na de wedstrijd mochten enkele spelers hun visie van de match geven.

Storm: “Na de goal voelde ik wel dat de drive er terug inkwam. Ik denk ook dat het een penalty moest zijn. Ik snijd voor hem in en hij haakt me, maar de scheidsrechter vond dat ik net iets te hard het contact zocht. Het voornaamste is dat we die drie punten hebben.

Op sommige momenten speelden we te traag en hadden we dat tikkeltje extra nodig. In de tweede helft startten we wel zo. We konden hen goed onder druk zetten en dan valt die goal wel. Als je de hele wedstrijd bekijkt, kon het misschien wel meer zijn.”

En plots sta je na een mindere periode weer gelijk met Zulte en lijkt de top 6 al niet meer zo ver.

Storm: “We hebben wel een dipje gehad, maar we wilden 2019 thuis goed afsluiten en nu hebben we de drie punten. We moeten volgende week er terug vol tegen gaan in Moeskroen, als we daar winnen ziet het er weer helemaal anders uit.

We hebben op een bepaald moment op de tweede plaats gestaan. Toen hebben we een goede buffer opgebouwd voor de rest van het seizoen. Je voelt dan ook dat de matchen die komen, beslissend zullen zijn. De laatste dagen werd gezegd dat we aan het wegzakken zijn, maar we hebben heel veel kwaliteit. Ik denk dat we wel kunnen meespelen voor Play-Off 1.”

 

Bijker: “Iedereen had voor het seizoen getekend voor onze goede reeks. En daardoor worden we eigenlijk een beetje het slachtoffer van ons eigen succes. We speelden nu tegen een ploeg die, zoals Kortrijk, hier voor een puntje komt spelen. Dat is niet zo simpel. Maar we winnen en het maakt niet uit hoe we dat doen.”

De eerste helft liep vrij moeizaam, niet?

Bijker: “We gaven weinig weg, maar creëerden inderdaad niet veel. Dat was de afgelopen weken wel vaker het geval. Dat is iets waar we nu vooral aan moeten werken, maar als we elke wedstrijd zoals vandaag winnen, vind ik dat ook prima. We zijn geen topploeg dus we zullen nog wel wedstrijden verliezen.”

Heb je gezien of de bal over de doellijn was?

Bijker: “Ik heb het niet gezien, maar dat interesseert me niet echt. Hij telt niet dus dan ga ik er ook niet te lang over nadenken. Als het andersom was geweest, had ik nu waarschijnlijk lopen klagen. (lacht)”

Wat vond jij van de wedstrijd, Onur?

Kaya: “We hebben vandaag verdiend gewonnen. We speelden niet top, maar je zag een team dat er echt voor ging. Het is een beloning voor ons, want we hebben dit jaar heel wat meegemaakt: tweede klasse en al die ellende, maar ook bekerwinst en promotie. Nu staan we weer dicht bij de top 6. Het is normaal dat iedereen kritischer wordt na de eerdere goeie periode. Er wordt veel geëist, maar dat eisen we ook altijd van onszelf.”

Ben je blij dat je eindelijk weer van een zege kan genieten?

Kaya: “Ja zeker, deze overwinning hadden we nodig. Vergeet niet: Oostende is een goed team dat ook van Anderlecht en Gent won. Daarnaast houden we nog eens de nul, dat is ook belangrijk.”