Terug 5 oktober 2019

KAS Eupen - KV Mechelen: Trainersbabbel

Coach Wouter Vrancken zag 10 KV-spelers over Eupen gaan. Na de wedstrijd gaf hij zijn analyse van de wedstrijd, de invallers en de rode kaart:

Vrancken: “Ik denk dat we hier een belangrijke overwinning behalen ondanks de mindere start van mijn team. In het eerste kwartier spelen we te nonchalant aan de bal waardoor we niet in de wedstrijd geraakten. Eigenlijk kwam het kantelpunt voor ons, qua teamgeest, bij die rode kaart. Ik ben het  niet eens met die beslissing maar vind het mooi van het team dat ze nog twee keer scoren. Dan toon je dat je voor elkaar door het vuur wil. In het begin van de tweede helft krijgen we nog 2 kansen, die we moesten scoren om daar al het verschil te maken.

Ik denk dat als je na een rode kaart met 0-2 komt winnen, dat je dan tevreden mag zijn. Het is ook niet onbelangrijk dat we hen op 11 punten zetten. Het enige minpunt: Ik stel me de vraag waarom we zoveel kaarten pakken. Wij pakken vandaag weer vijf kaarten terwijl er langs de andere kant fouten, zoals een bewuste handsbal, onbestraft blijven. Los daarvan ben ik super tevreden met de manier waarop mijn spelers hier een heel belangrijke overwinning gehaald hebben.”

Is Malinwa nu al gered?

Vrancken: “Mathematisch nog niet eh, maar we zetten hen nu op 11 punten en er zijn nog andere matchen bezig. Dan zet je een heel belangrijke stap in de goeie richting.”

Doet het je plezier dat jongens als Tainmont en Togui zo goed invallen als ze hun kans krijgen?

Vrancken: “Dat doet me heel veel plezier. Uiteindelijk zou het ook de normaalste zaak van de wereld moeten zijn dat als je een kans krijgt, je er ook vol voor gaat. Natuurlijk is dat niet altijd zo, maar ik denk dat we daar bijna nooit over te klagen hebben. Clément is de 30 voorbij en heeft nog niet zoveel minuten gemaakt, maar hij maakt hier zijn truitje nat en maakt extra meters. William heeft ook minder gespeeld maar hij is wel beslissend vandaag. Ook bij bijvoorbeeld Bijker zie je die gretigheid en als ze dat constant kunnen tonen, gaan ze nog heel belangrijk zijn voor het team.”

Wat is het verschil met vorige wedstrijd waarin jullie ook met 10 komen te staan?

Vrancken: “Eén van de punten die we na vorig week hebben aangehaald, is dat de tegenspelers niet opgepikt werden in de zestien. Er is ook een verschil in kwaliteit met Club want zij staan bekend om de goeie infiltraties en positiewissels, dat maakt het moeilijk om te verdedigen. We hebben er deze week aandacht aan besteed en dat hebben we vandaag veel beter gedaan. En dan hangt het er ook vanaf hoe hard de spelers voor elkaar door het vuur willen.”

Rode kaart

Vrancken: “Ik begrijp niet waarom, dat vraag je best aan de scheidsrechter. Die zegt dat Arjan de heup van Milicevic raakt. Als je de beelden bekijkt, is die voet al terug naar de grond. Swinkels draaide zich weg. Een overtreding en misschien een gele kaart kan ik nog begrijpen, rood is vreemd. Er werd vandaag veel te snel een kaart voor ons getrokken. Vorige week was het een terechte rode kaart, nu niet.”