Terug 3 maart 2019

Lommel SK - KV Mechelen: 1-1 (eindstand)

Malinwa kwam vanmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Lommel. Ook Beerschot-Wilrijk kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van OHL, maar door het puntenverlies van geelrood pakken de Ratten toch de tweede periode.

De intenties van beide ploegen waren meteen duidelijk: Malinwa eiste het balbezit op en de thuisploeg trok een dubbele muur op. Geelrood zocht de opening, maar vond ze niet in het openingskwartier. Het was de thuisploeg die, met de hulp van Peyre, voor het eerste doelgevaar zorgde. Cerigioni omspeelde Verrips na een zwakke terugspeelbal van de Mechelse verdediger, maar zijn poging trof de buitenkant van de paal. Malinwa reageerde via een knal van Schoofs, maar het schot van de middenvelder vloog hoog over de kooi van Coucke.

Peyre zet Malinwa op voorsprong (0-1)

Na een haakfout op Schoofs zette Kaya zich achter de bal. De Mechelse kapitein krulde de bal over de muur, maar tegen de staak. Gelukkig voor de bezoekers was Peyre attent aan de tweede paal om de bal alsnog tegen de touwen te prikken. Malinwa op voorsprong! (0-1)

De Camargo laat 0-2 liggen

Vlak voor de pauze toverde geelrood de beste aanval van de wedstrijd op de grasmat. Bijker vond De Camargo voor de kooi, maar zijn poging werd  in extremis gered door Coucke. Ruststand: 0-1.

Opwinding bij de start van de tweede helft: eerste claimde Lommel een strafschop toen Bitsindou bleef liggen in de grote rechthoek. Scheidsrechter De Cremer liet begaan. Ook aan de overkant liet De Cremer begaan toen Coucke aan de rand van de zestien in de problemen kwam. Malinwa kende geluk bij een poging van Heymans, want zijn schot bleef steken tussen enkele Mechelse benen.

Malinwa kwam aanvankelijk moeilijk in haar spel na de pauze. Iets na het uur stak geelrood dan toch nog een keer de neus aan het venster: De Camargo kopte in het zijnet. Even laten stond Coucke pal op een poging van Storm.

Rocha scoort gelijkmaker (1-1)

Na enkele pogingen in het zijnet is het dan toch raak voor de thuisploeg. Rocha reageerde alert op een bal in de kluts en bracht de thuisploeg langszij. (1-1) Het Limburgs drama was nog niet ten einde, want op een counter trok Peyre aan de noodrem. De verdediger moest gaan douchen en Malinwa het slot in met tien man.

Bij de thuisploeg moest ook Henkens nog vroegtijdig gaan douchen. Het leverde allemaal niets meer op zodat de tweede periodetitel op naam komt van Beerschot-Wilrijk. Malinwa en Beerschot-Wilrijk moeten het nu onderling uitmaken wie de poort naar 1A mag openen.

Wedstrijddigest

Lommel SK: Coucke, Cauwenberg, Santermans, Henkens, Rocha, Vermijl (83′ Regales), Brebels, Azevedo(68′ Valcke), Heymans, Bitsindou, Cerigioni (83′ Berben)

KV Mechelen: Verrips, Peyre, Swinkels, Mera, Bijker, Van Damme, Schoofs (91′ Cornet), Storm (78′ Tainmont), Kaya, Engvall (56′ De Witte), De Camargo

Doelpunten: 29′ Peyre (0-1), 86′ Rocha (1-1)

Gele kaarten: 33′ Henkens, 46′ Mera, 85′ Van Damme, 91′ Santermans, 92′ Bijker, 92′ Henkens

Rode kaarten: 89′ Peyre, 92′ Henkens

Scheidsrechters: De Cremer, De Neve, Devillers, Pirard