OH Leuven - KV Mechelen: 1-3 (Eindstand)

Vader Winter hield Mechelen en Leuven niet tegen om er een gezellige pot voetbal van te maken. Malinwa klopte OHL met 1-3 en staat zo opnieuw even bovenaan de tabel. De Camargo vond twee keer het doel, maar Swinkels maakte de goal van de avond.

Mechelen begon vlijmscherp aan de eerste helft. Storm liet zich al een eerste keer opmerken met zijn handelsmerk. Hij kapte naar binnen en haalde uit, maar zijn schot werd geblokt. Meteen daarna herhaalde Storm dat nummertje. Deze keer zag hij De Camargo moederziel alleen staan aan de tweede paal. Zijn harde voorzet bereikte de knikker van de ex-international, die eenvoudig kon binnenkoppen: 1-0.

Kort daarna speelde Kaya met een magistraal boogballetje Engvall door de Leuvense defensie. De Zweed wilde eerst zelf uithalen, maar zocht daarna de vrijstaande De Camargo aan de tweede paal. Zijn pass belandde tegen een Leuvens been. Schoofs kon de bal recupereren, waarna hij op de rand van de zestien werd neergehaald.

Kaya mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij probeerde met een lage schuiver de springende muur te verrassen, maar de muur kon nog net het schot onschadelijk maken. Schoofs zette in de herneming Henkinet aan het werk, maar de Leuvense doelman ging goed plat. De Camargo nam Henkinet nog tweemaal onder vuur, maar stond offside.

Na een klein kwartier was Malinwa overduidelijk baas, met Storm als gevaarlijkste pion op het plein. De flankaanvaller mocht opnieuw naar voren oprukken en toverde een nieuwe voorzet uit zijn hoed. De Camargo stond op de juiste plaats, maar kon de bal nagenoeg niet controleren.

gelijkmaker uit het niets

Na een halfuur kwam een Leuvense goal plots uit de lucht vallen. Tshimanga ging op avontuur langs de linkerflank, liet Van Cleemput achter zich en legde terug tot bij Dequevy. De flankaanvaller kreeg een uitgelezen kans om af te werken. In eerste instantie ging Verrips goed plat, maar Hirst was goed gevolgd en kon van dichtbij afwerken.

Na de tegengoal verdween het tempo uit de wedstrijd. Bijker forceerde vijf minuten voor rust nog een kans om Malinwa bijna weer op voorsprong te brengen. Hij zag Henkinet te ver voor zijn doel staan en probeerde hem met een boogballetje te verschalken. De Leuvense goalie kon nog net over toetsen.

Kort voor de rust moest OHL plots met tien verder. Schoofs en Hubert gingen tegelijkertijd naar de bal, maar Hubert ging met gestrekt been door op de enkel van Schoofs. Scheidsrechter Van Damme twijfelde niet en gaf de middenvelder zijn tweede gele kaart.

Superswinkels

Malinwa profiteerde na de rust meteen van de man meer situatie. Engvall recupereerde en leverde in bij De Camargo. De spits zag dat Swinkels mee oprukte en zette hem met een mooi hakje oog in oog met Henkinet. De Nederlandse verdediger omspeelde met een weergaloze sleepbeweging Schuermans en schoof de bal beheerst onder Henkinet.

Kort daarna kreeg Engvall een uitgelezen kans op de 1-3. Kaya spotte de loopactie van de Zweedse scherpschutter en zette hem met een boogballetje oog in oog met Henkinet. Engvall haalde van dichtbij verschroeiend uit, maar zijn pegel spattte uiteen op de lat. In de rebound besloot Van Cleemput hoog over.

Na ruim een uur spelen kon Geel-Rood de score dan toch uitbreiden. Henkinet kwam plots in een schietkraam te staan. Engvall en De Camargo kregen de bal in eerste instantie niet voorbij de Leuvense doelman. Uiteindelijk deed de Mechelse nummer tien met een hobbelballetje de netten toch trillen: 1-3!

De Camargo voelde zich duidelijk kiplekker. De Mechelse spits had er al twee op z’n teller staan en was duidelijk niet van plan om te stoppen. Met nog twintig minuten te gaan haalde hij uit van buiten de zestien. Er was een ijzersterke Henkinet nodig om de bal in hoekschop te duwen. Even later presenteerde hij Schoofs een grote kans op een zilveren schoteltje, maar zijn schot zoefde naast de Leuvense kooi.

Vijf minuten voor tijd stuurde Togui de bal door de Leuvense verdediging tot bij Tainmont. De Fransman legde de bal terug, waarna Fabre hem ei zo na in eigen doel werkte. De bal rolde een paar centimeters naast de paal.

Opstelling KV Mechelen: Verrips; Bijker, Swinkels, Mera, Van Cleemput; Van Damme, Schoofs, Kaya (85′ De Witte); Storm, Engvall, De Camargo (73′ Togui)

Opstelling OH Leuven: Henkinet; Tshimanga, Schuermans, Fabre, Duplus, Hubert; Maertens, Libert (75′ Van Landschoot); Myny (75′ Mertens), Dequevy (45′ Gorius), Hirst,

Doelpunten: ‘4 De Camargo, 32′ Hirst, 49′ Swinkels, 61’ De Camargo

Gele kaarten: 35’ Bijker, 35’ Hubert, 90′ Van Damme