KV Mechelen - KFCO Beerschot Wilrijk: 2-1 (KV is kampioen!)

De club zou zegepralen, en dat deed ze. Na een intense wedstrijd voor zowel spelers als supporters, mag Malinwa zich kampioen van 1B noemen. De wedstrijd werd gekleurd door grote kansen, supportersincidenten, een rode kaart voor Noubissi en een verlossende goal van Tainmont. Malinwa is kampioen van 1B!

Het beloofde voor beide ploegen een kolkende wedstrijd te worden. De laatste drie confrontaties tussen Mechelen en Beerschot-Wilrijk telden twee doelpunten, drie gelijke spelen en vijf rode kaarten.

Malinwa begon met een bliksemstart aan de eerste helft en zette de paars-witte defensie meteen onder druk. Het duurde niet lang voordat Vanhamel een eerste keer tegen de grond moest. Storm snoepte de bal af van De Mets en zette Togui alleen voor de Beerschotse keeper. De Ivoriaan probeerde voorbij Vanhamel te dribbelen, maar dat pakte niet goed uit.

Kort daarna kreeg ook Beerschot zijn eerste kans. Dom kreeg de bal aangespeeld aan de rand van de zestien en legde klaar om uit te halen. Zijn schot week af op Togui, maar Verrips had de bal goed ingeschat en bokste weg. In de herneming kon Swinkels wegwerken.

Na 20 minuten kreeg Beerschot opnieuw een kans, deze keer op een corner. Maes draaide de bal erg ver de zestien binnen, waar Vanzeir moederziel alleen stond. Hij wilde het in een keer proberen, maar raakte de bal niet goed.

Horrortackle Noubissi

Mechelen domineerde tijdens de openingsfase, maar Beerschot kreeg de grootste kansen. Noubissi stak op een counter het hele veld over en leverde in bij Vanzeir. De jonge aanvaller schoot vanuit een scherpe hoek, waarna er een knappe parade nodig was van Verrips om de bal uit doel te houden.

Na een halfuur spelen kwam Beerschot-Wilrijk plots met tien te staan. Noubissi stormde wild af op Schoofs en haalde hem neer met een voet vooruit op kniehoogte. Hij werd door scheidsrechter Visser naar de kleedkamers gestuurd. Doordat supporters elkaar begonnen te bekogelen, werd de wedstrijd enkele minuten stilgelegd.

Storm zet Malinwa op rozen

De spelers waren nog maar nauwelijks uit de kleedkamer of Malinwa kon de score openen. Van Damme veroverde de bal en stormde naar voren. Hij vond Engvall aan de rand van de zestien, die knap teruglegde tot bij Storm. De flankaanvaller, die even centraal kwam te staan, knalde de bal in een tijd voorbij Vanhamel: Malinwa op voorsprong!

Meteen na het doelpunt bekogelden supporters elkaar opnieuw met bier en voetzoekers. De wedstrijd werd deze keer tien minuten stilgelegd en de spelers gingen met de supporters praten.

Na een kwartier kwamen de spelers uit de kleedkamer en kon de wedstrijd hervat worden. Beerschot-Wilrijk kreeg de eerste kans, opnieuw op een corner. Placca torende boven de Mechelse defensie uit, maar kon zijn kopbal niet genoeg plaatsen. Aan de overkant kon Kaya en voorzet van Storm ei zo na in de verste hoek schieten, maar de bal week af.

Met bijna een uur op de klok kreeg Storm twee goede kansen om de score te verdubbelen. Eerst kon hij doorbreken op een counter, maar werd zijn schot geblokt door een tackle van Dom. Twee minuten later brak hij door op links, kapte hij naar binnen en knalde hij net naast de verste kruising.

Vanzeir scoort strafschop

Tegen de gang van het spel in kreeg Beerschot-Wilrijk plots een strafschop. Kaya liep Hoffer aan binnen de zestien, waardoor de bal op de stip moest. Visser ging eerst nog kijken naar de VAR, maar twijfelde daarna niet meer. Vanzeir zette de strafschop keurig om en ging vervolgens minder keurig vieren voor de Mechelse supporters. Visser bestrafte met geel.

Met nog een kleine tien minuten op de klok werd het hoog tijd voor Malinwa om te scoren, maar de Beerschotse verdediging hield alles goed dicht achterin. Mera kon het paars-witte blok bijna doorbreken, hij kopte hard op Vanhamel, die de bal moest lossen. In de herneming kon Togui zijn voet net niet tegen de bal zetten.

Tainmont verlost Malinwa

De match stevende op z’n einde af. Beerschot-Wilrijk kon de meeste lange ballen van Malinwa goed wegwerken, maar de ingevallen Tainmont kwam, zag en poeierde een afgevallen bal beheerst voorbij Vanhamel. Het stadion ontplofte, Malinwa kon de titel al ruiken.

De seconden tikten weg en Mechelen deed er alles aan om de bal binnen de ploeg te houden. Toen Visser het verlossende fluitsignaal blies, bestormden de fans het veld. Malinwa pakt de titel!

Opstelling KV Mechelen: Verrips; Corryn, Swinkels, Mera, Peyre (70′ Matthys); Van Damme, Schoofs (75′ Tainmont), Kaya; Storm (82′ Cornet), Engvall, Togui.

Opstelling KFCO Beerschot-Wilrijk: Vanhamel; Dom, Bourdin, Prychynenko, De Jonghe; Maes, De Mets (38′ Placca), Van Hyfte; Vanzeir (88′ Tissoudali), Hoffer (84′ Grisez), Noubissi.

Doelpunten: 46′ Storm, 64′ Vanzeir, 87′ Tainmont

Gele kaarten: 45′ De Jonghe, 64′ Vanzeir