KV Mechelen - AFC Tubize: 3-1 (Eindstand)

De Mechelse trein denderde ook tegen Tubeke verder. Ondanks de beperkte rust na de bekerwedstrijd, kon Malinwa opnieuw drie keer scoren. Het slikte nog een tegengoal na een discutabele penalty. Het werd 3-1 in het AFAS stadion.

Een eerste kans werd ons lang onthouden. Maar toen hij er kwam, was het meteen raak voor Malinwa. Schoofs, de titularis tijdens de voorbije bekerwedstrijd, omspeelde een Tubeekse verdediger en probeerde het vanop afstand. Zijn schot week af, waardoor Defourny kansloos was: 1-0 na amper 6 minuten.

Een paar minuten later kreeg Storm een kans om de score te verdubbelen. Van Damme stuurde de kwikke flankaanvaller diep langs de linkerflank. Storm kreeg de ruimte om uit te halen, maar zijn schot kwam te centraal.

Na een kwartier voetballen kwam Tubeke voor het eerst met een deftige aanval op de proppen. Daarvoor geraakte het maar moeizaam over de eigen helft. Rosenthal werd diep gestuurd over de rechterflank en bracht de bal laag voor doel. Henry kwam goed voor Mera, maar zijn schot was veel te zacht.

Meteen daarna was het opnieuw de beurt aan Mechelen. Storm maakte actie langs de linkerflank, gleed voorbij Goudiaby, die hem vervolgens foutief afstopte. Scheidsrechter Put zag de fout, maar bespaarde onbegrijpelijk de rechtsback zijn tweede gele kaart.

Plots kwam Tubeke beter in de wedstrijd. Een combinatie tussen Naah en Garlito bereikte uiteindelijk Henry in de loop. De Franse aanvaller kon de score gelijktrekken, maar Verrips ging goed plat op een relatief zacht schot.

KV kwam beter in de wedstrijd. Kaya draaide en keerde voor de Tubeekse zestien. Plots spotte hij de loopactie van Engvall. Met een knap boogballetje zette hij de Zweed alleen voor Defourny, maar de doelman van Tubeke was goed uit z’n doel gekomen om de hoek te verkleinen.

De Camargo blijft scoren

Na ruim een halfuur voetballen wist KV Mechelen de score toch te verdubbelen. Kaya draaide een corner de zestien binnen. De Camargo kon er als eerste zijn hoofd tegenaan zetten. Hij kopte de bal met wat geluk door de benen van Defourny: Malinwa op rozen.

Geen beste beurt voor scheidsrechter Put. Na de niet gegeven rode kaart, gaf hij Tubeke vlak voor rust een discutabele strafschop. Henry controleerde de bal met de borst en probeerde met een vliegende volley Verrips te verschalken. Mera deed nagenoeg niets verkeerd, maar toch wees Put naar de stip. Schuster zette de penalty om.

Rommelfase voor de goal van Tubeke: vlak voor de rust mocht Storm opnieuw de flank aflopen en de bal voor doel brengen. Nirisarike en Defourny wisten met de bal geen blijf, waardoor De Camargo kon profiteren: zijn zevende doelpunt in amper vijf wedstrijden!

Net als tijdens de eerste helft kregen we een kansarme beginfase. Na een klein uurtje spelen dikte Kaya ei zo na de score aan. Met een magistrale vrije trap uit een scherpe hoek wist hij bijna Defourny te verrassen. De deklat bracht redding voor de Tubeekse doelman.

Kansenkermis

Engvall was de volgende die mocht proberen. Opnieuw was het Kaya met een knappe pass door de verdediging. De Zweed kreeg een kans van heel dichtbij, maar de afstand met de keeper was te klein en de bal ging naast.

Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Malinwa steeds meer kansen. Kaya gaf een corner richting het halve maantje, waar Schoofs klaarstond om de bal in een tijd op de slof te nemen. De poging was goed, maar de bal ging te snel naar de grond en botste naast.

Met nog 25 minuten te gaan probeerde Engvall om het vierde doelpunt voorbij Defourny te krijgen. Met een een-tweetje met De Camargo geraakte hij door de defensie. Zijn schot was goed geplaatst, maar kwam te zacht waardoor de Tubeekse keeper eenvoudig kon redden.

Geen vierde goal

Ondanks de reeks Mechelse overwinningen dit seizoen, was de ploeg van Vrancken er nog niet in geslaagd om vier keer in een wedstrijd te scoren. Ook nu leek dat het geval te zijn. Malinwa bleef maar aankloppen, maar de bal wou er geen vierde keer in. Van Cleemput rukte mee op naar voren en mocht Defourny vanuit een scherpe hoek aan het werk zetten, maar zijn schot ging net over.

Een kwartier voor tijd kon ook Kaya met een strafschop de score niet aandikken. Storm dribbelde door de Tubeekse zestien en werd aangetikt. Kaya mocht de penalty nemen, maar Debouchy koos de juiste hoek en kon de bal in twee keer pakken.

Het wilde maar niet lukken. Mechelen blijft aanvallen, maar heeft steeds geen geluk bij de afwerking. Van Cleemput glipte met een knap bruggetje langs zijn verdediger. Hij bracht de bal tot bij Engvall, die een vrije schietpositie zocht. Uiteindelijk stonden er te veel Tubeekse verdedigers in de weg, waardoor zijn schot gekraakt werd.

KV Mechelen: Verrips; Bijker, Mera, Swinkels, Van Cleemput; Van Damme, Schoofs, Kaya; Storm (80’ Tainmont), Engvall (86′ De Witte), De Camargo (90′ Togui).

AFC Tubize: Defourny; Goudiaby, Touré, Nirisarike, Lippini (45’ Kose); Martens, Garlito, Naah (75’ Aygiri); Schuster, Rosenthal (58’), Henry.

Doelpunten: 6’ Schoofs, 33’ De Camargo, 40’ Schuster, 42’ De Camargo.

Gele kaarten: ‘13’ Goudiaby, 26’ Van Damme, 73’ Kose, 80’ Engvall, 80’ Garlito.

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Put, Becquet, Geerolf, Pirard.

Toeschouwers: 13.502.