KV Mechelen – AFC Tubize: 1-0 (Eindstand)

Na de overwinning in het bekerduel tegen Albert-Quévy Mons, kon KV Mechelen ook zijn eerste competitiezege van het seizoen boeken. Malinwa versloeg Tubize in eigen huis met 1-0.

Coach Wouter Vrancken kon voor de wedstrijd meteen rekenen op verloren zoon Joachim Van Damme. Hij startte in de basis op het middenveld naast Schoofs en Kaya.

Malinwa snakte naar een driepunter en zette meteen druk. Schoofs recupereerde de bal net buiten de zestien van Tubeke en kon meegeven met Tainmont. De Fransman kon uithalen, maar zijn schot werd afgeblokt.

Niet veel later drong Malinwa opnieuw aan. Van Cleemput haalde de achterlijn en bacht de bal voor doel. De Camargo kon er zijn hoofd net niet tegen zetten.

Na twintig minuten was Tubize voor het eerst gevaarlijk. Een hoekschop werd op het hoofd van Videmont geschilderd, die hard op doel kon koppen. Verrips ging snel tegen de vlakte en kon een doelpunt voorkomen.

Niet veel later kon Tubize opnieuw dreigen. Lippini zette Kaya in de wind en kon vanuit een scherpe hoek uithalen. Verrips kon de bal wegboksen.

Tainmont breekt de ban

Kort voor het halfuur kreeg Malinwa opnieuw een kans. Van Damme bereikte Storm aan de rand van de zestien. Die kon de bal voor doel brengen, maar De Camargo kopte over.

Kort daarna kwam Tubize opnieuw opzetten. Boudiaby bracht de bal tot bij Henry. Die kon uit de draai op doel schieten, maar zijn schot belande tegen de paal. Malinwa kwam goed weg.

Net voor de rust was het dan toch raak voor Malinwa. Storm kon met een knappe pass door de defensie Tainmont alleen voor Defourny brengen. Die aarzelde niet en zette de 1-0 op het scorebord.

Gretig Malinwa na de rust

Na de rust was het even wachten op de eerste echte kans. Na meer dan 50 minuten zette Tainmont voor tot bij De Camargo. De spits klom hoog, maar zijn kopbal miste precisie.

Vanaf dan voerde Malinwa het tempo opnieuw op. Bijker veroverde de bal en leverde in bij Storm. Die stak het veld over en zette Matthys voor doel. Zijn schot werd uiteindelijk gered door Defourny.

Tussen de Mechelse druk kon Tubize nog eens counteren. Henry testte Verrips opnieuw met een afstandsschot, maar de Nederlandse doelman redde knap.

Storm was met veel zin uit de kleedkamer gekomen. De flankaanvaller kapte in een reeks opeenvolgende acties steeds zijn belagers goed uit, maar zijn voorzetten misten steeds precisie.

Vijf minuten voor tijd kwam een afvallende bal bij Storm terecht. Hij zocht de verste hoek, maar de bal draaide een meter naast.

Kort daarna kwam een voorzet van Matthys bij De Camargo terecht. Hij legde met de borst terug tot bij Schoofs, maar zijn volley ging hoog over.

Einde in mineur voor Diawara

Net voor tijd ging Bijker tegen de grond door een slag in het gezicht van Diawara. Scheidsrechter Van Damme kende geen genade en stuurde hem meteen naar de kleedkamers.

De spelers van Tubize waren duidelijk gefrustreerd door de beslissing van Van Damme. Traore kreeg uiteindelijk nog geel voor protesteren na een opstootje met Verrips.

Na een bewogen wedstrijd met veel energie won Malinwa de wedstrijd met zuinige 1-0 cijfers. Zo winnen de jongens van Wouter Vrancken voor het eerst dit seizoen.

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput (82’ Bagayoko), Swinkels (75’ Mera), Cocalic, Bijker, Van Damme, Schoofs, Kaya, Storm, Tainmont (60’ Matthys), De Camargo

Tubize: Defourny, Garlito, Bueno, Videmont (80’ Traore), Henry, Ba, Nirisaike, Lippini (50’ Schuster), Goudiaby, Toure, Martens

Doelpunten: 45’ Tainmont

Gele kaarten: 7’ Nirisarike, 24’ Bijker, 27’ Bueno, 30’ Cocalic, 50’ Van Damme, 68’ Garlito, 77’ Ba, 90’ Traore

Rode kaarten: 90’ Diawara

Scheidsrechters: Van Damme, Baillieul, Vandecauter en Vergoote.