Terug 20 juli 2019

KRC Genk - KV Mechelen: 3-0 (Eindstand)

In de strijd om de Supercup was KV Mechelen een maatje te klein voor kersvers landskampioen KRC Genk. Malinwa kon opnieuw geschiedenis schrijven door een eerste keer in zijn geschiedenis de beker, de competitie en de Supercup te winnen. Twee kopbalgoals van Dewaest en een actie van Vanzeir gooiden roet in het eten, waardoor KRC Genk de Supercup won.

De landskampioen begon meteen gretig aan de eerste helft. De Norre zocht en bereikte Ito, die zich vlot voorbij Bijker draaide. De Japanner zette voor, maar de Mechelse verdediging kon de bal makkelijk wegwerken. Meteen daarna zorgde opnieuw De Norre voor het gevaar. Hij bracht voor tot bij Heynen, maar Corryn gooide nog net zijn been voor het schot.

Malinwa vroeg op achterstand

Met nog geen kwartier op de klok bezweek de Mechelse verdediging onder de Genkse druk. Benson zette Verrips aan het werk met een lage vrije trap vanop zo’n 20 meter. Verrips bokste de bal eerst weg, maar Dewaest was goed gevolgd en kon de Mechelse goalie van dichtbij verschalken: 1-0 voor Genk en Mechelen moest achtervolgen.

Malinwa bleef niet bij de pakken neerzitten en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Storm draaide en kapte tot in de Genkse zestien, waar hij Engvall op Vukovic afstuurde. De Zweed nam Vukovic onder vuur, maar de hoek was scherp. Zijn schot werd afgeblokt en viel bijna voor de neus van Togui. Die kon van dichtbij afwerken, maar een Genks been verhinderde op het nippertje de uithaal.

Tien minuten voor de rust kwam opnieuw Genk gevaarlijk opzetten. Heynen draaide zich goed weg en vond Piotrowski aan de overzijde. Die liep de zestien in en legde goed terug tot bij Benson, maar het schot van de jonge flankaanvaller ging net naast de kooi van Verrips. Kort daarna kreeg ook Samatta de kans om de score aan te dikken, maar hij wachtte te lang en zijn schot werd geblokt.

De tweede helft begon met een waterkansje voor Mechelen. Storm haalde de achterlijn en zocht een medespeler in de zestien. Hij legde terug tot bij Corryn, die van buiten de zestien uithaalde, maar zijn schot ging enkele meters naast. Aan de overzijde haalde Piotrowski spectaculair uit op de volley op een teruggelegde bal van Dewaest, maar Verrips had het schot goed gelezen.

Tien minuten verder werd het plots opnieuw heet voor de Mechelse kooi. Bijker kreeg een bal van Samatta niet meteen weg en speelde in de voeten van Berge. Die haalde de Mechelse zestien en probeerde Verrips overhoeks te verschalken. Zijn schot ging niet ver naast. Ook het schot van Benson ging kort daarna een metertje over.

Dewaest op identieke wijze

Net voor het uur kon Genk dan toch de score verdubbelen. Opnieuw was het Dewaest die met de kop scoorde, opnieuw na een kwartier spelen en opnieuw na een vrije trap, deze keer van Heynen. Plots werd het voor Mechelen zeer moeilijk om nog langszij te komen. Kort na de goal werden Schoofs en Engvall nog bestraft met geel omwille van protest.

Ondanks de tweede tegentreffer, bleef de Mechelse druk niet uit. De ingevallen De Camargo vond Schoofs, wiens schot een meter naast de kooi van Vukovic verdween. Toch was het vooral Genk dat het spel bepaalde. Ito maakte actie op rechts en sneed naar binnen. De Japanner schoot net buiten de zestien naar de verste hoek, maar ook zijn schot was niet binnen het kader. 

Vanzeir klaart de klus voor Genk

Met nog tien minuten te spelen was Malinwa plots dichtbij de aansluitingstreffer. Bosiers kwam aan de rand van de Genkse zestien en legde meteen terug tot bij Corryn. De Mechelse middenvelder haalde uit, maar zijn schot trof onfortuinlijk de paal. Aan de overzijde werd de ingevallen Vanzeir goed de diepte ingestuurd, waarna hij Swinkels en Peyre in één beweging uitkapte en afwerkte. 

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Verrips; Van Cleemput, Peyre, Swinkels, Bijker; Van Damme (88′ Vranckx), Corryn, Schoofs; Storm (79′ Bosiers), Engvall (66’ De Camargo), Togui

Opstelling KRC Genk: Vukovic; De Norre, Dewaest, Cuesta, Uronen; Heynen, Berge, Piotrowski (63’ Nygren); Benson, Ito (76′ Ndongala), Samatta (70’ Vanzeir)

Doelpunten: 14’, 59’ Dewaest, 83′ Vanzeir

Gele kaarten: 65’ Schoofs, 66’ Engvall, 88′ Bijker, 88′ Nygren, 90′ Van Cleemput

Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Lawrence Visser, Jimmy Cremers, Ruben Wyns, Jonathan Lardot