Willem II – KV Mechelen: 0-1 (Eindstand)

Exact een week voor de start van de competitie oefende KV Mechelen op het veld van Willem ll. Malinwa won de wedstrijd met 0-1.

In de beginfase controleerde Willem II de wedstrijd. Malinwa focuste op de counter, en dat loonde al snel: Cornet haalde de achterlijn en kon terugleggen tot bij Tainmont. De Franse aanvaller werkte beheerst af.

Een eerste goede kans voor Willem II kwam er na 20 minuten. KV Mechelen kreeg de bal niet meteen weg na een corner, en Meissner kon van dichtbij schieten. Castro redde knap.

Na een halfuur voetballen zat Malinwa beter in de wedstrijd. Cornet veroverde de bal en stuurde Storm diep. Storm kon uithalen, maar zijn schot was te centraal.

Beter voetbal, geen doelpunten

Malinwa kwam met veel vertrouwen uit de kleedkamer. Een eerste kans liet niet lang op zich wachten. Cornet onderschepte een slechte pass, ging knap zijn man voorbij en haalde uit. Zijn schot waaide enkele meters over.

Niet veel later kreeg KV Mechelen de kans om de score te verdubbelen. Schoofs veroverde de bal op het middenveld en kon Togui diepsturen. De Ivoriaan liet zijn twee belagers achter, maar vergat van dichtbij af te werken.

Nog geen minuut later zette diezelfde Togui een knappe combinatie op met Tainmont, die alleen op doel kon gaan. Hij probeerde de bal nog opzij te leggen, maar een tackle van Meissner kon een doelpunt voorkomen.

Willem II kwam niet tot scoren, en dat deed de gemoederen soms hoog oplaaien. Schoofs ging knap voorbij Crowley, die hem vervolgens brutaal onderuit schopte. Hij werd bestraft met geel.

In de slotfase kon Cornet Storm nog eens diepsturen. De flankaanvaller ging knap de lijn af en legde hard terug tot bij Togui. De Ivoriaan miste van heel dichtbij.

Opstelling KVM: Castro, Bijker, Cocalic, Swinkels, Corryn, Schoofs (88’ Matthys), Sylla, Tainmont, Storm (80’ De Witte), Engvall (45’ Togui), Cornet (85’ Pedersen).

Doelpunten: 8’ Tainmont