Terug 29 januari 2019

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: 1-2 (eindstand)

KV Mechelen heeft vanavond een nieuwe afspraak met de geschiedenis. In de halve finale van de Croky Cup doet geelrood een gooi naar het felbegeerde finaleticket. Vorige week eindigde de heenmatch op een scoreloos gelijkspel. In vergelijking met de wedstrijd van zaterdag neemt De Camargo zijn plek in de spits weer in.

Het was net als vorige week de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Teuma zorgde voor het eerste doelgevaar, maar Verrips ging goed plat. De thuisploeg, gesteund door een enthousiast publiek, eiste het balbezit op en prikte erg fel. Tau toonde zich de gevaarlijkste man bij geel-blauw, maar zonder succes. Malinwa kende een moeilijk eerste half uur, maar vond toen plots de ruimte.

De Camargo kopt 0-1 binnen

KV Mechelen vond plots de vrije man en tikte de bal van voet tot voet. Eerst werd een goede kans van Schoofs nog afgeblokt, maar op een prima voorzet van Storm vond De Camargo toch het gaatje. Zijn kopbal verdween aan de tweede paal tegen de touwen. (0-1)

Bij de start van de tweede helft bleef de gekwetste Kaya in de kleedkamer. Tainmont was zijn vervanger. Net als in de eerste helft startte Union erg sterk. Het drukte geelrood terug op eigen helft en zag een kopbal van Tau op de bovenkant van de lat vallen.

Storm met nummertje, Tainmont afwerker van dienst (0-2)

Malinwa zette een goed blok neer en prikte snedig. Storm zette zijn bewaker met een bruggetje in de wind, kneep naar binnen en vond Tainmont. De invaller trof raak in de korte hoek. (0-2)

Na de 0-2 leek de veer echt gebroken bij de thuisploeg. Coach Vrancken bracht een verstevigd middenveld tussen de lijnen met De Witte en Corryn. Union zocht naar oplossingen, maar leek ze niet te vinden tot invaller Bususchkow in blessuretijd raak trof. Een eerreder, meer niet, want op 1 mei trekt Malinwa naar de Heizel!

Wedstrijddigest

Union SG: Saussez, Perdichizzi, Iriondo (72′ Besuschkow), Selemani, Vega, Kandouss, Mehlem, Teuma (80′ Kis), Fixelles (51′ Ferber), Niakate, Tau

KV Mechelen: Verrips, Lemoine, Swinkels, Mera, Bijker, Schoofs (72′ De Witte), Van Damme, Storm (84′ Corryn), Kaya (46′ Tainmont), Engvall, De Camargo

Doelpunten: 31′ De Camargo (0-1), 65′ Tainmont (0-2), 93′ Bususchkow (1-2)

Gele kaarten: 25′ Lemoine, 33′ Selemani 37′ Kaya, 60′ Iriondo, 86′ Vega, 88′ Tainmont, 92′ Van Damme

Scheidsrechters: Laforge, Conotte, Godelaine, Boucaut