Terug 29 januari 2019

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: Trainersbabbel

Coach, coach, coach! We spelen de bekerfinale! “Dit is schitterend. Voor mijn jongens, voor al die duizenden mensen in onze tribunes.”

 

Vrancken: “Na alles wat we meegemaakt hebben, is dit ongelofelijk. De mentale prikken in de media… Geweldig hoe mijn groep nu naar de Heizel mag! Dat is echt niet zo evident zoals je zo zou denken.”

 

In de eerste helft had KVM het knap lastig.

“Dit Union is echt een goede ploeg. Twintig minuten lang waren we zelf te onzuiver en geraakten we niet in ons spel. Maar met die 0-1 zaten we meteen goed en namen we de controle van de wedstrijd over. We weten wat Storm en De Camargo kunnen en het is o zo mooi dat ze dit vandaag weer konden tonen.”

Maar prijzen en loven, dat deed Vrancken vooral zijn hele team.

“Dit is teamwerk. Niet allen op het veld, maar ook ernaast. Vechten voor elke bal… Je kan dan zeggen dat we veel ervaring hebben lopen, maar meestal spelen ervaren spelers vooral hun eigen wedstrijd. Als ik dan Igor hier dertig meter zie lopen om een bal terug te halen… En zo doen ze dat één voor één. Fantastisch.”

 

KV Mechelen toonde zich ook heel matuur tegen een vinnig Union.

“We zijn nu 22 wedstrijden ongeslagen. We winnen weer en scoren op de juiste momenten. We voetbalden bijzonder volwassen. Echt chapeau voor dit team.”

 

Enige smet op het halen van de bekerfinale: Lemoine en Kaya zijn geschorst door hun gele kaart van vandaag.

“Dat is echt sneu voor hen. Zeker voor Kaya. Hij krijgt bij zijn eerste fout geel en blesseert zich daarbij. Dat is echt jammer voor hen.”