Terug 29 januari 2019

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen won vanavond met 1-2 op het veld van Union SG en speelt zo op 1 mei de finale van de Beker van België. Enkele – uitbundige – reacties…

Joachim Van Damme: “Moeilijke week positief afgesloten”

Van Damme: “Vorige week stonden we voor een heel moeilijke week. We speelden gelijk tegen Union en Beerschot-Wilrijk en pakken vanavond het finaleticket op het veld van Union. Dat is geweldig. We kenden een moeilijke start vanavond, maar na een halfuur kwamen we beter in ons spel. We vonden de ruimte en konden dan twee mooie doelpunten maken. De vreugde is enorm. Hier moeten we van genieten.”

Igor De Camargo: “Ons hoofddoel blijft promotie”

De Camargo: “Union is een ploeg met veel kwaliteiten. Daarom was de 0-0 van vorige week best een goed resultaat. Het was zaak om hier te scoren en dat deden we. Het gaf vertrouwen aan de ploeg en je zag de twijfel bij Union toenemen. De mentaliteit was top vanavond. We vochten voor elkaar en voor dat finaleticket. Het zal nu belangrijk zijn om de voetjes op de grond te houden, want ons hoofddoel is nog altijd niet binnen: de promotie moet van ons zijn.”

Nikola Storm: “Igor stond er weer”

Storm: “We gaan naar de finale! (lacht) Nu we zo ver in het tornooi waren geraakt, was het echt een doel geworden om de finale te kunnen spelen. Om de finale te bereiken wisten we dat we moesten scoren en dat lukte ons ook. Bij het eerste doelpunt kon ik mijn verdediger uitkappen en de bal hard voor doel brengen. En daar stond Igor weer. (lacht) Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Nu we het ticket op zak hebben, mogen we even genieten. Dit moet ons extra energie geven om ook in de competitie ons hoofddoel te bereiken.”

Rob Schoofs: “Het hoogtepunt van mijn carrière”

Schoofs: “Wat een geweldig gevoel. De finale wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit. In het begin van de partij hadden we het lastig. Union begon fel en het is natuurlijk een ploeg met veel kwaliteit in de rangen. We kwamen dan stelselmatig beter in de wedstrijd en konden dat belangrijk doelpunt scoren. Nadien konden we de wedstrijd vrij goed controleren en met de 0-2 wisten we dat het zo goed als binnen was. Dit is een eerste bekroning van ons harde werk dit seizoen, maar nu moeten was ons hoofddoel nog bereiken.”