Terug 9 september 2018

Union Saint-Gilloise - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen speelde vanmiddag 2-2 gelijk in het Dudenpark van Union SG. Geelrood leek lange tijd de wedstrijd onder controle te hebben, maar Union wiste de openingstreffer van Tainmont uit en leek zelfs op en over Malinwa te gaan. In een tumultueus slot bezorgde de ingevallen Engvall geelrood alsnog een punt. Enkele reacties.

Schoofs: “Leren om wedstrijd in beslissende plooi te leggen”

Schoofs: “We speelden een goede eerste helft met druk vooruit. We hadden de wedstrijd in handen en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na de rust kwamen we in de problemen en maakten we het onszelf moeilijk. Dit zou toch niet mogen. We moeten leren om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Op deze manier krijgen we telkens het deksel op de neus en moeten we nog gelukkig zijn dat we alsnog een punt konden sprokkelen. Gelukkig blijft alles bij elkaar in het klassement.”

Verrips: “Ik heb geen bal moeten pakken”

Verrips: “Wat een frustrerende namiddag voor mij. Ik heb amper een bal moeten pakken, maar werd wel tweemaal geklopt. Dit is echt zuur. We speelden nochtans een goede eerste helft, maar konden onze voorsprong niet verder uitdiepen. Onze efficiëntie liet ons in de steek vandaag.”

Engvall: “Jammer dat mijn doelpunt geen drie punten opleverde”

Engvall: “We waren naar hier gekomen om de drie punten te komen halen. Wanneer je dan slechts met één punt naar huis moet keren, ben je ontgoocheld. Voor mijn persoonlijke situatie is het fijn om beslissend te zijn in het slot. Zo kon ik mijn invalbeurt extra kracht bijzetten. De bal viel voor mijn voeten en ik twijfelde niet. Zo konden we in een vreemd slot toch nog een punt pakken. Wanneer je de trainingsweek moet aanvatten na een zure nederlaag, dan voelt dat toch helemaal anders dan na de ontlading van vandaag.”

Matthys: “we maakten het onszelf moeilijk”

Matthys: “We zaten vanmiddag meteen goed in de wedstrijd. Iedereen voerde zijn taken goed uit en we hadden de wedstrijd onder controle. Wanneer je de wedstrijd onder controle hebt, moet je hem ook in een beslissende plooi leggen. We kwamen na de pauze meer onder druk te staan, maar ik had persoonlijk niet het gevoel dat we hier zouden verliezen. Opeens gingen we dan van 0-1 naar 2-1 en wisten we niet goed wat er allemaal gebeurde. Gelukkig konden we alsnog een verdiend punt pakken. De omstandigheden waarin je alsnog een punt pakt, geeft een boost. Maar eigenlijk hadden we hier gewoon moeten winnen. Dit moet beter de komende weken.”

Bijker: “Reactie na zo’n trap lijkt me logisch”

Bijker: “Er werd echt een schandalige fout op mij gemaakt waar ik me lelijk had kunnen kwetsen. Mijn reactie was uiteraard niet correct, maar het lijkt me wel een menselijke reactie na zo’n aanslag. Nadien gebeurden er allerlei zaken rondom mij, maar zelf heb ik er weinig van gezien.”