Terug 6 januari 2019

SC Cambuur - KV Mechelen: 0-2 (eindstand)

Malinwa speelde zondagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd op stage tegen het Nederlandse SC Cambuur. Het werd 0-2.

 

Zowel SC Cambuur als KV Mechelen gaven hun ruime kern speelgelegenheid. In een vrij gesloten eerste helft was het Gustav Engvall die voor het eerst de netten deed trillen. Na 39 minuten zette hij KVM op voorsprong. 

Ook in de tweede helft bleef geel en rood – met tien nieuwe namen tussen de lijnen – de baas. Igor de Camargo kreeg tot twee maal toe de kans om de score uit te diepen, maar het leer wou maar niet voorbij de goalie van SC Cambuur. Uiteindelijk zou diezelfde de Camargo toch aan de basis liggen van de nul-twee.

Na een fout in de zestien op de ex-Rode Duivel zette Togui vanop de stip de tweede Mechelse goal op het scorebord. Dat was meteen ook de eindstand. Maandagmiddag voetbalt KVM opnieuw vriendschappelijk, dan treft het het Duitse Holstein Kiel.

 

 

KV Mechelen: Castro, Lemoine (46′ Bijker), Boni (46′ Swinkels), Mera (46′ Cocalic), Corryn (46′ De Witte), De Bie (46′ Van Hoorenbeeck), Van Damme (46′ Schoofs), Matthys (46′ Zeroual), Storm (46′ Tainmont), Engvall (46′ Togui), Cornet (46′ De Camargo)

Doelpunten: 39′ Engvall, 59′ Togui