Terug 9 februari 2019

KV Mechelen - OH Leuven: Reacties

KV Mechelen won op de elfde speeldag niet zonder slag of stoot van OH Leuven. In de slotfase kopte Van Damme de verlossende 2-1 op het scorebord. De spelers reageerden opgelucht, maar toch waren er frustraties merkbaar.

Arjan Swinkels: “Leuven kwam duidelijk met een doel: een punt pakken”

“Leuven kwam maar met een doel: een punt pakken. Ze zetten steeds een blok achterin, om dan lange ballen op Henry te spelen. Als je zo ver terugzakt wordt het voor ons zeer moeilijk om nog iets te bereiken. Wij gaan dan automatisch met meer risico spelen, waardoor we af en toe iets weggeven. Uiteindelijk is het dan wel fijn om laat in de wedstrijd de overwinning te halen.”

“Het enige wat ik jammer vond is dat er zo veel tijd werk genomen voor alles. Dat gebeurde voor beide ploegen, maar vooral toen wij dat deden werd dat bestraft. De wedstrijd werd gaandeweg steeds bitsiger. Je houdt natuurlijk ook rekening met kaarten, aangezien de speeldagen nu duur worden. Een gele kaart kan meteen gelijk zijn aan een wedstrijd missen.”

“Het is echt jammer dat mijn volley er niet inging. Zo heb ik er bij Lierse en tegen Lokeren ook nog bijna gescoord. Anderzijds is het goed dat hij meteen buiten gaat, zo ontstaat er tenminste geen mogelijkheid om te counteren, al had ik hem echt wel graag zien binnengaan.”

Igor De Camargo: “een frustrerende wedstrijd”

“Het was een moeilijke overwinning, een frustrerende wedstrijd. Als je ziet hoe Leuven hier komt spelen – geen doelpunten incasseren en geen voetbal spelen – dan wordt het ontzettend moeilijk om je eigen spel te brengen. We hebben toch de gaten gevonden toen het nodig was. Maar dat soort voetbal frustreert me echt.”

“Het is de tweede keer dat we op zo’n manier een doelpunt incasseren. We waren te zwak in de duels en stonden te slapen. Leuven gooide telkens lange ballen richting onze verdediging. Als je dan even niet staat op te letten, dan kan het snel gedaan zijn.”

“Ik heb heel wat fouten moeten incasseren vandaag. Ik kreeg duidelijk meer schoppen dan normaal, dus dat voel ik nu wel. Ik bekijk morgen met de medische staf wat de schade is, maar hopelijk is het niets ernstig.”

Rob Schoofs: “aansluitingstreffer voor de rust van cruciaal belang”

“De aansluitingstreffer voor de rust was van cruciaal belang. Als je met een achterstand de kleedkamer ingaat tegen zo’n verdedigende ploeg, dan weet je dat de tweede helft zeer lastig wordt. Gelukkig konden we hem toch voor de rust maken en de wedstrijd in de tweede helft afmaken.”

“Die twee kopbal goals mochten ook wel. We hadden heel wat grote jongens vandaag in de ploeg, dan moet er wel eens iemand een bal binnenkoppen. Bovendien hebben we meer dan genoeg kansen gehad. Corners en vrije trappen met hopen. We oefenen daar ook speciaal op tijdens de training.”

“Dit was een belangrijke overwinning met het oog op de titel. We kregen het in het begin van de wedstrijd knap lastig. Dan doet het extra deugd om de wedstrijd positief af te sluiten.”