Terug 20 juli 2019

KRC Genk - KV Mechelen: Reacties

Malinwa greep vandaag naast de Supercup tegen landskampioen KRC Genk. De spelers reageren teleurgesteld, maar relativeren het verlies. “We zullen opnieuw een stuk efficiënter moeten zijn, zowel verdedigend als aanvallend”, klinkt het.

Rob Schoofs: “Geen schande dat we met lege handen naar huis gaan”

Voor Rob Schoofs viel het verlies enerzijds te relativeren. Anderzijds waren er toch enkele pijnpunten. “Het is een teleurstelling, maar we wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden op bezoek bij de landskampioen. Die halen nu eenmaal een hoog niveau en spelen vaker tegen topploegen. Het is geen schande dat we met lege handen naar huis gaan. We zijn nu eenmaal niet efficiënt genoeg geweest, zowel verdedigend als aanvallend.”

“We wachten nog op versterking, dan zal het wel beter gaan”

“Het is alleen jammer hoe we de doelpunten incasseren”, gaat hij verder. “We zullen verdedigend opnieuw een stuk efficiënter moeten zijn om de nul te houden. Anders geraken we er niet. Ook zullen we aanvallend – tegen zulke ploegen – de weinige kansen die we krijgen vol moeten benutten. Bovendien zijn we nog niet voltallig. We misten vandaag ook een paar spelers en we wachten nog op versterking, dan zal het wel beter gaan.”

Schoofs kon ook respect opbrengen voor de landskampioen. “Dit is veruit de beste ploeg die we de laatste tijd zijn tegengekomen. Genk is nu eenmaal een goede ploeg, dat hebben ze al meermaals bewezen en dat was vandaag ook zo. Maar we geven nog steeds de drie goals in een verpakking weg. We hebben ook een paar kleine kansen gehad, maar niet benut.”

Nikola Storm: “1A is de prioriteit, we moeten fris starten aan de competitie”

Ook Nikola Storm moest het verlies nog verwerken. “De goals kunnen we verhinderen, maar dat zijn werkpunten die we naar de volgende matchen meenemen. Je weet dat Genk, specifiek met Dewaest, zeer sterk zijn op stilstaande fases. Daar hebben we niet voldoende op gereageerd.”

Malinwa kwam met veel motivatie naar Genk, maar wist op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. “We voelden dat al tijdens de trainingen. Mentaal waren het ook niet de makkelijkste weken voor ons, dat speelde een grote rol. Nu is iedereen meer gefocust en scherper op training, maar toch hebben we nog niet voldoende tijd gehad.”

We spelen tegen de kampioen van vorig jaar, die domineren en spelen nu eenmaal goed voetbal”, besluit Storm. “Het is jammer dan we dan op stilstaande fases worden afgerekend. We spelen ook in Genk, ook dat speelt een rol. Momenteel is de prioriteit 1A, we moeten fris starten aan de competitie.”