Terug 14 december 2018

OH Leuven - KV Mechelen: Trainersbabbel

Wouter Vrancken was bijzonder opgetogen met de drie punten. “Als je op OHL met de zege naar huis mag gaan, dan mag je altijd tevreden zijn. Dat is immers niet zo evident.”

 

Vrancken: “We zijn de wedstrijd goed gestart met veel druk naar voren. We wilden Leuven bij de keel grijpen en deden dat ook in de beginfase. Na de 0-1 vervielen we echter in te veel breedtepasses, voetbalden we naar achteren of begonnen we met rondtikken in de defensie. En dat terwijl er mogelijkheden genoeg waren om vooruit te spelen.”

 

En daardoor maakte Malinwa het zichzelf moeilijk.

“Op de counter pakten we, na een al dan niet fout tegen ons, een vermijdbaar doelpunt. We verdedigden gewoon slecht en incasseerden zo de 1-1.”

 

Vlak voor de rust moest OHL met tien verder. Een kantelpunt.

“Maar rood of niet: onze focus tijdens de rust lag op sneller en simpeler vooruitspelen. Tegen tien man zou de ruimte zich wel aandienen. Alleen mochten mijn jongens dat niet gaan forceren. We wisten dat we geduldig, snel en eenvoudig moesten blijven voetballen om de zege binnen te halen.”

 

En toch was het opperhoofd van KVM niet helemaal tevreden.

“Als je op OHL met de zege naar huis mag gaan, dan mag je altijd tevreden zijn. Dat is immers niet zo evident. Alleen mocht OHL op het einde van de wedstrijd te veel komen opzetten. Opnieuw vielen er bij ons een aantal zaken weg waardoor we niet meer het voetbal lieten zien dat we kunnen brengen.”

 

De komende week wacht geel en rood nog twee belangrijke wedstrijden voor het kerstverlof. Al hoopt de KVM-coach dat dit geen extra vermoeidheid met zich meebrengt.

“Bij onze vorige bekerwedstrijden kregen we ook maar twee rustdagen voor en na. Als dat bij de grote clubs gebeurt, dan roept iedereen moord en brand. Terwijl er voldoende studies en statistieken zijn die bewijzen dat je winstkansen aanzienlijk verkleinen als je maar twee dagen kan recupereren.

Tot nu toe hebben we onze competitiematch na de beker altijd gewonnen. Chapeau daarvoor. De vermoeidheid zal ons tegen Tubize zaterdag zeker parten spelen, maar met onze ervaring kan mijn spelersgroep dit zeker aan.”