Terug 14 december 2018

OH Leuven - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen wist voor de derde keer op rij te winnen. Deze keer was OH Leuven een maatje te klein voor de kakkers. De spelers waren door het dolle heen: opnieuw leider van de competitie, maar vooral de goal van Arjan Swinkels zorgde voor heel wat reactie.

Rob Schoofs: “proberen om tegen Tubeke goed te eindigen”

“We begonnen al onmiddellijk ijzersterk aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel al snel. Daarna kregen we een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar die grepen we niet. Uiteindelijk viel die goal uit het niets. Bij de tweede helft konden we ze – ook dankzij die man meer situatie – bij de keel pakken.”

“In de tweede helft hebben we efficiënter gespeeld. Aanvallend brachten we ook meer voor de dag. We konden snel twee keer scoren, daarna was het afgelopen. Het was makkelijker voetballen tegen tien spelers, maar de rode kaart leek me wel terecht.”

“We zijn nu gerust voor dit weekend. We wachten geduldig af wat Union en Beerschot doen. Hoe dan ook is het resultaat positief voor ons, beide ploegen spelen mee voor de titel. Wij hebben ons werk gedaan, nu gaan we proberen om tegen Tubeke het jaar tot een goed einde te brengen.”

Jules Van Cleemput: “geblesseerd zijn is een regelrechte hel”

“Het doet deugd om terug te zijn. In deze ploeg wil iedereen spelen. Geblesseerd zijn is voor mij een regelrechte hel, het slechtste gevoel dat er bestaat. Om nu terug te zijn voelt geweldig, zeker wanneer we winnen.”

“Ik heb mijn best gedaan vanavond. De coach vraagt dat ik zowel offensief als verdedigend een bijdrage kan leveren, en dat heb ik gedaan. Bij die derde goal lukte dat zeer goed, alleen jammer dat Engvall die goal zelf niet maakt (lacht).”

“Ik heb geen last gehad van de hamstrings. Dat is het belangrijkste. Ik ben tevreden met de overwinning, maar de fitheid is voor mij het grootste pluspunt van de avond.”

Arjan Swinkels: “niet nagedacht en op gevoel gescoord”

“Mijn doelpunt ging er goed in. Ik stond vrij hoog, dus als verdediger hoop je dan altijd dat zoiets goed afloopt. Volgens mij kreeg ik de bal nog met de hak mee van De Camargo, het was een mooi doelpunt.”

“Als ik op voorhand wist wat ik zou doen, dan was dat doelpunt waarschijnlijk niet gelukt. Ik heb niet nagedacht en gewoon op gevoel gescoord. Het is gelukkig goed afgelopen (lacht). We hebben de drie punten binnen, dat doelpunt is maar een bonus.”

“We waren uitstekend gestart. Uiteindelijk stonden we niet helemaal goed bij de tegengoal, waardoor zij de gelijkmaker weten te scoren. We hadden de voorsprong sneller moeten uitbreiden. Het moet allemaal nog professioneler. Ook op het einde van de wedstrijd begon Leuven beter te voetballen. We geven te veel kansen weg wanneer dat helemaal niet meer nodig is. Dat moeten we in de toekomst vermijden.”

“De Camargo is van levensbelang voor KV Mechelen. De eerste bal kopt hij fantastisch binnen. De voorzet van Storm was goed, maar wel snoeihard. Bij de derde goal reageert hij alert op het loslaten van de keeper. Hij is een bepalende spits, zeker voor ons.”