Terug 3 maart 2019

Lommel SK - KV Mechelen: Trainersbabbel

Teleurgesteld, maar niet teneergeslagen. KVM-coach Wouter Vrancken keek al naar de toekomst in zijn analyse na de match: “We moeten dit snel achter ons laten, want nu komen er twee belangrijke weken waarin we het moeten afmaken.”

KV Mechelen begon nochtans goed aan de partij aan de Gestelsedijk.
Vrancken: “De eerste helft startte nochtans goed. We probeerden openingen te vinden, hadden rust aan de bal. Alleen onze momenten hebben we onvoldoende benut. Lommel stond goed, maar zolang wij het balbezit hadden, controleerden we de wedstrijd. Met die 0-1 zaten we bij de rust perfect op schema.”

En toen kwam die tweede helft…
“Plots trapten we ballen weg in plaats van te voetballen. We vonden elkaar niet meer. Logisch, want dat komt ervan als je de bal niet meer kan vasthouden. Dan hoor je het publiek reageren op wat er gebeurt in Leuven en zie je het team onbesuisd erin vliegen.

Maak je een 0-2 die geen buitenspel was, en dan pak je op stilstaande fase dat doelpunt… Tja, dat is heel zuur als je dan de andere uitslagen bekijkt.”

 

De vraag die zich nu stelt: hoe snel kan KVM deze domper verwerken?
“Het was heel stil in de kleedkamer. Want je weet dat je dit zelf weggegeven hebt. Nu, als je met een punt achterstand de laatste speeldag ingaat dan ben je wel voorbereid op het feit dat er finalematchen kunnen aankomen. Alleen, iedereen beseft maar al te goed dat als we gewonnen hadden, het nu gedaan was.”

In de eerste promotiefinale, zaterdag op het Kiel, mist Malinwa de geschorste Peyre en Bijker.
“We zitten niet echt ruim in de verdedigers en het is extra jammer dat je dan weer moet schuiven. Hoe dan ook, we staan ervoor en zullen er volop voor gaan. Er komen twee belangrijke weken aan waarin we het moeten afmaken.”