Terug 3 maart 2019

Lommel SK - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen leek lange tijd op schema te zitten om het kampioenschap binnen te halen, maar de late gelijkmaker van Rocha verknalde het Mechels feestje.

Storm: “Gelijkmaker viel te laat”

Storm: “De ontgoocheling is erg groot. We waren er dichtbij, maar door de late gelijkmaker wijzigde het scenario compleet. De tijd om te reageren na de gelijkmaker was erg beperkt en zo bleven we steken op dit gelijkspel. Het is nu kwestie van de hoofden zo snel mogelijk leeg te maken en vol aan de bak te gaan tegen Beerschot-Wilrijk.”

Schoofs: “Het is onze eigen fout”

Schoofs: “Dit is erg zuur. We hebben een heel jaar gewerkt om die promotie binnen te halen en we waren er zo dichtbij om beide periodetitels te winnen. We hoorden aan de reacties van onze fans dat de tussenstand in Leuven in ons voordeel speelde, maar zelf kregen we het steeds moeilijker. De vrije trap bleef dan voor ons doel hangen en daarvan kon Lommel profiteren. We hadden nog maar enkele minuten om te reageren, maar scoren lukte niet meer. We moeten nu de knop omdraaien en ons opladen voor de promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk.”

Peyre: “Overtreding in functie van het team”

Peyre: “We speelden vandaag geen goede partij. Toch stonden we lange tijd op voorsprong, maar de gelijkmaker deed ons dood. Toen Rocha alleen op doel ging, moest ik een keuze maken. Een nieuw Lommels doelpunt had ons helemaal uitgeteld met nog enkele minuten te spelen. Ik moest dus ingrijpen. Ik hoop dat mijn schorsing zal meevallen.”

De Witte: “Gemiste kans, maar het is niet voorbij”

De Witte: “Momenteel is het mentaal wel zwaar, want we waren er zo dichtbij. Toch is het nog niet voorbij. We moeten nu rustig blijven en ons focussen op de finalewedstrijden tegen Beerschot-Wilrijk. We hebben in  het verleden al getoond dat we er kunnen staan op moeilijke momenten. We moeten strijdvaardig zijn en minstens 180 minuten vlammen.”