Terug 29 september 2018

Lommel SK - KV Mechelen: 0-3 (eindstand)

De remonte van Malinwa lijkt steeds meer een feit. Na overwinningen tegen Westerlo en Antwerp (beker) won geelrood ook vanavond op het veld van Lommel SK. Het werd 0-3 na doelpunten van Schoofs, De Camargo en Van Damme.

Het eerste doelgevaar viel te noteren aan de kant van de thuisploeg: Azevedo haalde de achterlijn, maar na een deviatie van Verrips was Valcke te verrast om de bal in een lege kooi te schieten. Geelrood reageerde meteen met een prima vrije trap van Schoofs. De thuisgoalie liet zich echter niet verrassen.

Nummertje Van Cleemput levert niets op

In een vrij gesloten wedstrijd toverde Van Cleemput een nummertje tevoorschijn op de rechterflank. Van Damme nam de afvallende bal in één tijd op de schoen, maar zijn poging vloog naast de kooi van Coucke. Van Damme toonde zich de gevaarlijkste man bij de bezoekers: Coucke kreeg hulp van de lat op een prima poging van de Mechelse middenvelder.

In het slot van de eerste helft kwam Swinkels nog het dichtst bij de openingstreffer. De kopbal van de centrale verdediger werd in extremis gered door de thuisgoalie. Ruststand Lommel – KVM: 0-0.

Togui out, De Camargo in

Bij aanvang van de tweede helft bleef Togui in de kleedkamer. Zijn plek werd ingenomen door De Camargo. De invaller liet zich vrijwel meteen zien, maar zijn poging werd in hoekschop verwerkt door de thuisgoalie.

Schoofs breekt de ban (0-1)

De tweede doelpoging na de pauze was wel prijs voor Malinwa. De infiltrerende Schoofs kapte zijn belager uit en krulde de bal voorbij een kansloze Coucke tegen de touwen. (0-1)

Malinwa had duidelijk vertrouwen getankt uit de openingstreffer en drukte door. Kaya vond de vrijstaande De Camargo, maar zijn kopbal vloog rakelings over de kooi van Coucke. Net wanneer Lommel klaar leek voor de slachtbank, namen de bezoekers de voet van het gaspedaal. Santermans kreeg dé kans om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen, maar schoot de bal hoog over.

De Camargo zet Malinwa op rozen (0-2)

Na een mooie collectieve aanval dook De Camargo het straatje in. De targetspits schoof de bal naast de thuisgoalie tegen de touwen, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later had het nummer 10 van Malinwa wel het geluk aan zijn zijde. Als laatste in het rijtje dook hij op aan de tweede paal om een vrije trap van Kaya tegen de touwen te prikken. (0-2) Malinwa op rozen.

Van Damme drijft score verder op (0-3)

De dubbele versprong kwam duidelijk hard aan bij de thuisploeg. Malinwa profiteerde en toonde zich erg efficiënt op stilstaande fases. Ditmaal was het Van Damme die hoog klom en de derde van de avond tegen de touwen kopte. (0-3)

Malinwa speelde de wedstrijd simpel uit en mengt zich, na een deugddoende week met drie overwinningen, in de bovenste regionen van het klassement.

Wedstrijddigest

Lommel SK: Coucke, El Banouhi, Cauwenberg, Santermans, Neven, Henkens (80′ Claes), Rocha, Brebels, Valcke, Azevedo (65′ Vermijl), Bitsindou

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Kaya, Storm (78′ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Engvall (68′ De Witte), Corryn, Togui (46′ De Camargo)

Doelpunten: 53′ Schoofs (0-1), 81′ De Camargo (0-2), 86′ Van Damme (0-3)

Gele kaarten: 28′ Van Damme, 34′ Azevedo, 43′ Togui, 86′ Cauwenberg, 87′ Bitsindou, 90′ Kaya, 90′ El Banouhi

Scheidsrechters: Vermeire, Devriese, Borms, Pirard