Terug 29 september 2018

Lommel SK - KV Mechelen: Trainersbabbel

Malinwa sloot vanavond een mooie week af met een overtuigende 0-3 zege op het veld van Lommel SK. Het duurde nochtans tot de tweede helft voor Malinwa helemaal los kwam van haar tegenstander. Dat zag ook coach Wouter Vrancken.

Vrancken: “In de eerste helft liepen we ons steeds vast in het middenveld, terwijl de ruimte op de flanken lag. We waren ook te traag in onze balcirculatie waardoor we de thuisploeg maar moeilijk uit verband konden spelen. Wanneer het dan toch eens leek te lukken, waren onze keuzes in de zone van de waarheid niet de juiste. Na de pauze hebben we dit kunnen bijsturen en zag je dat er meer ruimte kwam.”

De Mechelse coach bracht De Camargo bij aanvang van de tweede helft. Een bewuste keuze van de Mechelse leermeester.

Vrancken: “Ik vond ons in aanvallend opzicht te statisch voor de pauze. Met de inbreng van De Camargo wou ik meer beweging in de zestien van de tegenstander. Ik denk dat we in onze opzet zijn geslaagd. Ik ben erg tevreden met onze prestatie in de tweede helft en de meerwaarde van onze invallers. We hebben een brede kern en het is mijn taak om keuzes te maken. Dat is niet altijd evident, maar vanavond bleek nogmaals dat we iedereen nodig hebben.”

Met deze nieuwe overwinning sluit geelrood de week op een positieve manier af. 

Vrancken: “Wanneer je hier vanavond niet had gewonnen, had het onze positieve resultaten van de rest van de week toch in een ander daglicht geplaatst. Nu kunnen we met een goed gevoel weer een nieuwe werkweek aanvatten.”