Terug 29 september 2018

Lommel SK - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen maakte vandaag zijn perfecte week af. Het won met 0-3 op het veld van Lommel, en nadert nu tot op één punt van de leiderspositie. De spelers keken met een goed gevoel terug op de wedstrijd. 

Verrips: “Deze week was pittig, maar daar zijn we goed mee omgegaan”

“We hebben lang moeten zoeken naar de juiste samenstelling binnen de ploeg. Als dat lang duurt, zorgt natuurlijk voor frustratie. Als KV Mechelen moet je natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Vanavond was de overwinning voor ons extra belangrijk, om zo mee te blijven doen. Ik denk dat we nu goed op weg zijn om terug te komen”

“Deze week was pittig. Drie wedstrijden op zeven dagen zorgt automatisch voor vermoeidheid binnen de ploeg. Dat hebben we uiteindelijk goed aangepakt, dat kon je ook zien tegen Antwerp. We moeten niet onderdoen tegen een ploeg uit 1A, onze kern is sterk genoeg.”

“Mensen verwachten van KV Mechelen dat we elke wedstrijd winnen. De afgelopen weken is het minder goed gegaan. Nu gaat het opnieuw goed. Dat moeten we gewoon kunnen vasthouden. Vanavond hebben we laten zien dat we elke wedstrijd kunnen winnen, en dat wordt nu de doelstelling.”

De Camargo: “Onze Limburgers deden het vanavond”

“De eerste helft hebben we kansen gekregen, maar de afwerking ontbrak. Tijdens de tweede helft ging het al een stuk beter. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd, dan moet je wel winnen. Laat ons hopen dat we nu zijn vertrokken om een mooie reeks neer te zetten.”

“Ik heb de voorbereiding niet kunnen meedoen door blessures, daarom haal ik nu pas mijn vorm”

“Het zijn onze Limburgers die het deden vanavond (lacht). Mijn eerste doelpunt was jammer genoeg afgekeurd, maar mijn tweede goal was wel belangrijk. Ik wil gewoon spelen, dat is voor mij het belangrijkste. Ik heb de voorbereiding niet kunnen meedoen door blessures, daarom haal ik nu pas mijn vorm.”

“We hebben nu een systeem gevonden, en dat levert resultaten op. We hebben een hele goede, maar ook een hele grote kern. In het begin was het dus even zoeken. Ik denk dat we nu in de tweede helft hebben laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen”

Schoofs: “De sfeer in de kleedkamer is steeds beter, en dat vertaalde zich vanavond in doelpunten”

“Deze overwinning geeft een geweldig gevoel. De sfeer in de kleedkamer is gewoon steeds beter, en dat vertaalde zich vanavond in doelpunten. Eerst woensdag, en nu opnieuw tijdens de tweede helft. We werken steeds beter samen als team.”

“Het middenveld draaide goed vanavond, en mijn wisselwerking met Jo levert duidelijk resultaat op”

“De eerste 10 minuten begonnen we twijfelachtig, maar daarna namen we de wedstrijd volledig in handen. Na de rust kregen we veel kansen en hebben we de match goed uitgespeeld. Ik voel me ook steeds beter bij mijn rol in de ploeg. Het middenveld draaide goed vanavond, en mijn wisselwerking met Jo (Van Damme, red.) levert duidelijk resultaat.”

“Een week geleden, na het verlies tegen Beerschot, zaten we echt in de put. Nu hebben we een perfecte week neergezet, en dat geeft een geweldig gevoel. Nu moeten we vol doorduwen. De groep hangt steeds beter aan elkaar, en dat moet ook ons grootste wapen zijn. Dit is KV zoals het moet zijn.”

Kaya: “Hopelijk zijn we nu echt vertrokken”

We zetten hier vandaag weer een goede prestatie neer. Voor mij maakt het echt niet uit wie er scoort of wie een assist geeft. Het belangrijkste is dat we er staan als ploeg, en dat was vanavond wel het geval. Het doet natuurlijk wel deugd dat ik vandaag 2 assists geef, maar het belangrijkste is zo snel mogelijk promoveren.”

“We hebben een sterke ploeg en moeten altijd komen om te winnen. We hebben twee sterke spitsen, backs die goed kunnen voetballen, een sterk middenveld, noem maar op. Hopelijk zijn we nu echt vertrokken, dat moeten we nu niet meer loslaten. We hebben nu wel door hoe we moeten voetballen in tweede klasse. Als je de score meteen kan openbreken, dan krijg je snel meer ruimte.”