Terug 8 december 2018

KVC Westerlo - KV Mechelen: Trainersbabbel

Wouter Vrancken was zeer trots dat zijn spelers deze prestatie nog konden neerzetten na de bekerwedstrijd van woensdag.

“De eerste helft waren we niet zo goed in de opbouw en proberen we te veel ééntijdsvoetbal te brengen. We moesten simpeler spelen en meer van flank wisselen waardoor Westerlo meer moest bewegen. Dat is ook wat ik had meegegeven tijdens de rust.

De spelers hebben dit goed opgepikt, waardoor we Nikola meer konden vrijspelen. De tweede helft brachten we meer variatie en konden zo het verschil maken. Bovendien werken we heel efficiënt af, wat vandaag belangrijk was want we mochten niet teveel morsen met de kansen. Na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag hadden we niet veel energie op overschot maar desondanks konden we op dit veld oorlog maken en ervoor gaan.

Belangrijk is dat we nu de focus blijven behouden. We hebben in de eerste ronde gezien dat elke ploeg van elke ploeg kan winnen.”

 

Bob Peeters zag een zeer efficiënt Mechelen.

“Ik zag vooral efficiëntie bij Mechelen en de statistieken bevestigen dit: vier schoten op doel, drie doelpunten.

De eerste helft stonden we goed, maar we creëerden te weinig kansen. In de tweede helft werden we koud gepakt bij het eerste doelpunt. Dat gaf hen vertrouwen en sneed ons de benen af. Het tweede doelpunt was een exacte kopij van het eerste, en het derde geven we zelf nog weg. Op het einde kunnen we nog even milderen.”