Terug 4 november 2018

KVC Westerlo - KV Mechelen: Trainersbabbel

Mechelen-trainer Wouter Vrancken was meer dan tevreden met de 0-3-zege bij Westerlo. Hij loofde het sterke begin van zijn ploeg in ’t Kuipje en roemde de chemie tussen de spelers. Toch moet zijn ploeg waken voor gemakzucht, aldus Vrancken.

“Eén goal verschil is natuurlijk altijd voldoende. Dat het nu een aantal keer op rij een verschil van drie is, doet alleen maar deugd. We hebben ons in een goede positie gezet. Ik geloof dat Union nu met 0-5 moet winnen van ons om de eerste periode te winnen. Het gevaar van een goede uitgangspositie is dat het niveau tijdens de trainingen of in de wedstrijd wat minder kan worden door gemakzucht. Daar moeten we op letten.”

“Organisatie moet er staan. De druk naar voren toe van onze aanvallers was weggevallen, waardoor Westerlo wel heel makkelijk de lange bal kon hanteren. Je moet heel geconcentreerd zijn als verdedigers op zo’n moment, dat heeft genoeg moeite gekost. Eens wanneer de derde goal viel, gingen we georganiseerder speelden en speelden we de wedstrijd professioneel uit.”

“De grootste kracht binnen dit elftal? De individuen zijn een team geworden. We werken nu samen en iedereen vindt steeds beter zijn draai op zijn positie en in de ploeg. Het is een team geworden dat voor mekaar door het vuur is gegaan.”

“Onur Kaya is zeker heel belangrijk. In het begin van het seizoen kwam hij niet tot zijn recht. Hij leek wat moeilijkheden te hebben met 1B. We hebben met mekaar gesproken en dat was voor allebei duidelijk. 1B past zich niet aan aan een speler, maar een speler moet zich aanpassen aan 1B. Onur heeft zijn draai gevonden, maar zeker ook zijn drive gevonden. Hij gaat voorop in de strijd en neemt zo de rest van de ploeg mee. Dat zagen we vandaag ook hier tegen Westerlo.”