Terug 4 november 2018

KVC Westerlo - KV Mechelen: Reacties

In ‘t Kuipje nam KV Mechelen een serieuze optie op de periodetitel door voor een zesde keer op rij met 0-3 te winnen. Ook de spelers beseften dat de periodetitel erg dichtbij komt.

Kaya: “De trainer laat ons vrij voetballen”

“Als je ziet van hoe ver we kwamen in het begin van het seizoen, dan zie je dat dit nu een goed team is. De trainer laat ons vrij voetballen en we hebben jongens die het verschil kunnen maken met een geniale actie. Ook tijdens deze wedstrijd zag je dat opnieuw. We moeten het nu echt gewoon afmaken.”

“Het thuis afmaken voor duizenden supporters is wat er ons nu nog rest. Veel hebben we ook aan hen te danken, want als je ziet hoe talrijk ze ook naar onze uitmatchen komen, dan zie je dat ze echt achter dit team staan.”

“Een aantal maanden geleden stonden we bijna laatst. Niemand had dit verwacht, maar omdat we naast kwaliteit ook de juiste mentaliteit toonden, staan we nu hier.”

Schoofs: “We willen altijd winnen. Met hoeveel maakt niet uit”

“Het is echt een heel speciale reeks die we nu neerzetten, maar we stoppen zeker niet met voetballen nadat we op 3-0 staan hoor. We willen altijd winnen. Het maakt ons niet uit met hoeveel. Het is natuurlijk wel mooi om telkens met die score te winnen (lacht).”

“We willen de mensen elke match iets teruggeven voor de ongelooflijke steun die ze ons al weken geven. De match tegen Union willen en moeten we gewoon winnen voor de supporters. We zullen alvast ons uiterste best doen om te bewijzen dat hun steun niet voor niets is.”

 

Bijker: “blij dat ik de negentig minuten heb kunnen volmaken”

“Ik was tevreden over mijn wedstrijd. Tegen het einde voelde ik mijn kuit weer trekken. Maar ik ben blij dat ik de negentig minuten heb kunnen volmaken.  De wedstrijd was zeker niet makkelijk, Westerlo was een fysiek sterke ploeg. Toch hebben we weer een goede score neergezet.”

“We zitten duidelijk in goede periode, dat is duidelijk. Ik denk niet dat het ooit al gebeurd is dat een team zes keer op rij met 3-0 wint. We moeten nu gewoon durven zeggen dat we die periodetitel gaan binnenhalen. Met deze groep kunnen we echt ver komen.”