Terug 23 januari 2019

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: 0-0 (eindstand)

KV Mechelen en Union SG beslechten volgende week in een alles-of-niets-match wie er naar de finale van de Croky Cup gaat. Malinwa mocht zich gelukkig prijzen dat het met een nul-nul mocht gaan rusten, maar geraakte met opnieuw een mannetje meer weer niet aan een welgekomen doelpunt in de tweede time.

 

In een heerlijk bekersfeertje startte Wouter Vrancken met twee wijzigingen in zijn elftal. Joachim Van Damme en Mamadou Bagayoko stonden aan de aftrap.

De thuisploeg kreeg vlak na de aftrap een eerste waarschuwing: Selemani, onlangs in de competitiewedstrijd in het Dudenpark de bedrijvigheid zelve, krulde naar de rechterhoek, Verrips redde knap.

Union toonde meteen het meeste dadendrang: Fixelles scoorde ook na een zoveelste vrijetrap, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor een fout op Bagayoko.

 

 

Union dicht bij een eerste doelpunt

De vlot combinerende bezoekers monopoliseerden de bal terwijl geel en rood het knap lastig had om eens in de buurt van doelman Kristiansen te geraken. Kaya en co vonden maar geen gaatje in de verdediging van de Unionisten en als ze dan toch eens een bal in de zestien kregen, bleek het laatste passje te onzuiver.

 

De Brusselaars daarentegen bleven bij elke tegenprik gevaarlijk. Niakaté en Tau bestookten Verrips, maar likten beiden naast. Niakaté vond dan toch nog een keer de weg naar de netten, maar ook nu weerklonk een afkeurend fluitsignaal wegens randje buitenspel.

 

En KV Mechelen? Tja, dat probeerde wel eens via Kaya – in de draai naast – maar was o zo onmachtig voor doel. Eerlijk is eerlijk, Union SG was gewoonweg de betere in die eerste helft.

 

Dan toch nog geel en rood

Vlak voor de pauze piepte Malinwa dan toch even: Kaya, Schoofs en Van Damme kregen het leer er vanop afstand niet in, De Camargo kopte van dichtbij op doelman Kristiansen.

 

Peyre pakt tweede geel

De tweede helft was nog maar net gestart of Union moest met tien verder. Peyre pakte een tweede gele kaart na een overtreding op Engvall.

Zo was het uitkijken naar wat KVM met dat numerieke overwicht zou aanvangen. Met de partij tegen Roeselare in het achterhoofd betekende dat immers niet altijd een garantie op succes.

 

De thuisploeg trachtte de bezoekers wel meteen onder druk te zetten. Storm begon aan een stukje kappen en draaien, zijn knaller zoefde over. Diezelfde Storm werd wat later door De Camargo op weg gezet naar de 1-0, maar Kristiansen hield de nul op het bord.

 

Union houdt stand

De thuisploeg trachtte de bezoekers wel meteen onder druk te zetten. Storm begon aan een stukje kappen en draaien, zijn knaller zoefde over. Diezelfde Storm werd wat later door De Camargo op weg gezet naar de 1-0, maar Kristiansen hield de nul op het bord.

 

De druk van de thuisploeg verhoogde eventjes: Tainmont vond zo opnieuw de bezoekende goalie op zijn weg. Een unieke kans op een voorsprong, want Union zette verder een stevige organisatie neer. Even uit elkaar spelen? Nee, dat zat er voor de troepen van Vrancken niet in.

Een paar scherpe voorzetten van Kaya deden de bezoekers even bibberen, maar het was met een nul-nul dat we de laatste tien minuten ingingen.  Daarin zagen we vooral veel strijd en in vijf minuten extra tijd en veel tijdgerek nog kopballen van Matthys, Engvall en Mera, maar die konden niet voor een 1-0 bonus zorgen. 

 

Malinwa had echt wel meer moeten doen met het overwicht in die tweede helft, maar uiteindelijk zal de wedstrijd volgende week beslist worden in het Dudenpark. Eerst wacht zaterdag evenwel nog de topper op het Kiel tegen Beerschot.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Verrips, Bijker, Swinkels, Mera, Kaya, De Camargo (70’ Togui), Storm (63’ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Bagayoko, Engvall

Union SG: Kristiansen, Fixelles (49’ Besuschkow), Iriondo, Selemani, Niakaté (71’ Tabekou), Tau (84’ Ferber), Vega, Traoré, Peyre, Kandouss, Teuma

Gele kaarten: 43’ Peyre, 47’ Peyre, 59’ Niakaté, 87’ Kandouss

Rode kaarten: 47’ Peyre

Doelpunten: —

Scheidsrechters: Van Driessche, De Neve, Monteny, Van Damme

Toeschouwers: 14.002