Terug 23 februari 2019

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: 0-5 (eindstand)

Malinwa werd zaterdagavond tegen Union keihard met de voeten op de grond gezet na 25 matchen ongeslagen te zijn geweest. Tien efficiënte eerste minuten van Tau zette Union al snel op 0-2. KVM greep nadien zijn momenten niet en in opnieuw tien dolle minuten in de tweede helft keek de thuisploeg tegen zware 0-5 cijfers aan.
Zo beslist de allerlaatste speeldag over periode twee en of KV Mechelen al dan niet meteen naar 1A mag of het alsnog finalematchen moet spelen tegen Beerschot-Wilrijk.

De wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg. Zo keek geel en rood al na acht minuten tegen een nul-twee achterstand aan. Tau toonde zich twee maal bijzonder efficiënt in de zestienmeter. Eerst liet hij Verrips vanuit een scherpe hoek het nakijken, luttele minuten later knalde hij in de kluts staalhard binnen.


Beuken en uitkijken
Malinwa kreeg zo snel een dubbele uppercut te verwerken en moest bovendien vol aan de bak om meer onheil te voorkomen. Het begon te beuken op de bezoekende verdedigende muur, maar wist nauwelijks doelman Saussez te bedreigen. Toch kreeg het kansen via Storm – naast – en Kaya – buitenkant paal.

Ondertussen bleef het uitkijken voor de vinnige tegenaanvallen. Zo mikte Selemani vanop rechts in het zijnet en vond Ferber zowaar de paal.
Aan de overzijde was Engvall dan weer dicht bij een doelpunt: hij mikte net naast de kruising in het zijnet. Vlak voor de pauze leek Kaya de aansluitingstreffer tegen de touwen te schilderen na een vrijetrap aan het halve maantje, maar doelman Saussez redde jammer genoeg sterk.


Nieuwe moed, geen snel doelpunt
Wouter Vrancken gooide er bij de rust Matthys in en dat leverde meteen gevaar op: Storm keilde hard op doelman Saussez. Ook een kopbal van Togui op voorzet van diezelfde Storm strandde recht in de handen van de bezoekende goalie. Malinwa leek op een doelpunt af te stevenen, scoorde echter niet en werd dan weer koud gepakt.


Tien dolle Union-minuten en de 0-5
Want even later volgden tien minuten waarin Union elke kans tegen de netten werkte. Ferber kon vanop twintig meter uithalen en mikte kurkdroog in de kruising. Het AFAS Stadion verstomde, want bij deze stand liep Beerschot-Wilrijk plots een punt uit.
Ook bij de elf op het veld lukte het niet meer. Rond minuut zeventig ging het licht helemaal uit toen Ferber van dichtbij en Selemani vanop de stip een ongeziene nul-vijf op het bord plaatsten.

Laatste speeldag besliste over periode 2 of toch nog titel

Malinwa liep zo een stevige kater op, maar niemand mag vergeten dat op speeldag 28 volgende week nog alles kan. Beerschot-Wilrijk trekt naar OH Leuven, KV Mechelen naar Lommel. Ofwel pakt KV Mechelen toch nog de rechtstreekse kampioenentitel ofwel gaat het nadien naar twee promotiefinales voor 1A tegen de ploeg van ‘t Kiel.

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Verrips, Bijker, Swinkels, Kaya, Storm, Van Damme, Schoofs (71’ Cornet), Engvall, Peyre, Lemoine (46’ Matthys), Togui (69’ Tainmont)
Union SG: Saussez, Kis, Ferber (80’ Tabekou), Iriondo (50′ Hamzaoui), Selemani, Niakaté (70′ Fixelles), Tau, Stamenkovic, Kandouss, Mehlem, Teuma
Doelpunten: 4’ Tau (0-1), 8’ Tau (0-2), 59’ Ferber (0-3), 69’ Ferber (0-4), 71’ Selemani (pen, 0-5)
Gele kaarten: 18’ Selemani, 33’ Iriondo, 42’ Saussez, 89’ Tabekou
Rode kaarten:
Scheidsrechters: Dierick, Walschap, Becquet, Vermeire
Toeschouwers: 15.227