Terug 23 januari 2019

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: Trainersbabbel

Alles ligt nog open na de heenwedstrijd in de halve finale van de beker. KV Mechelen kwam thuis tegen Union niet verder dan een scoreloos gelijkspel.
Wouter Vrancken: “Het eerste halfuur was niet goed door slordigheden bij ons, maar het uur dat volgde was beter. We hadden moeten scoren na de pauze. We hadden controle en we voetbalden ook kansen bij elkaar. Het enige wat vanavond ontbrak was een doelpunt. De efficiëntie was er niet. Ik ben wél tevreden dat we de nul konden houden want dat was vanavond ook belangrijk.”

De beslissing valt dus volgende dinsdag. Wie is er nu eigenlijk favoriet?

Wouter Vrancken: “Wie er favoriet is maakt niet uit. Union heeft Anderlecht en Genk gewipt en ook wij schakelden eersteklassers uit. Toen waren we als 1B-ploegen geen van beiden favoriet. Het enige wat nu telt is de finale halen. Of we nu winnen of gelijkspelen met doelpunten maakt voor ons niet uit. Het doel is Brussel halen.”

Eerst wacht er nog een ontzettend belangrijke competitiewedstrijd tegen Beerschot Wilrijk.

Wouter Vrancken: “Dit weekend wordt inderdaad opnieuw bepalend. De competitie blijft voor ons het allerbelangrijkste. Promotie is ons hoofddoel, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat we er volgende dinsdag niet alles voor gaan doen om door te stoten.”