Terug 24 januari 2019

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: Reacties

KV Mechelen kwam vanavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel in de heenronde van de halve finales van de Beker van België. In een moeilijke eerste helft had Union het betere van het spel. Malinwa kwam sterk uit de kleedkamer en toen Union snel met tien kwam te staan, trok het een dubbele gordel op waar geelrood haar tanden stuk op beet. Resultaat: 0-0.

Joachim Van Damme: “Zien dat we niet verliezen”

Van Damme: “In de eerste helft kwamen we moeilijk in ons spel. Het veld lag niet ideaal door de koude en Union zat er kort op. Elke tweede bal was voor hen. Na de pauze kwamen we beter voor de dag en dan volgde snel de rode kaart voor de bezoekers. Ze hielden alles goed gesloten en wij vonden het gaatje moeilijk. Eén keer kwamen we er echt goed door, maar hadden we pech met de bal van Storm. Op zich is het jammer dat we geen doelpunt konden maken, maar positief is wel dat we er geen binnen kregen. Wanneer we scoren en niet verliezen volgende week, dan is het binnen. Nu volgt nog de belangrijke match op het Kiel.”

Rob Schoofs: “Ze kwamen niet meer over de helft”

Schoofs: “In de eerste helft hadden we het moeilijk. Na de pauze liep het vlotter en kwamen zij met tien te staan. Vanaf toen kwamen we niet meer van hun eigen helft. We probeerden het spel snel van kant te wisselen, maar vonden zelden het gaatje. Het zat goed op slot. Volgende week is de opdracht: scoren. We hebben er nog recent gaan winnen. Dat moeten we opnieuw kunnen doen.”

Igor De Camargo: “De nul houden is altijd positief”

De Camargo: “Dit was een moeilijke wedstrijd. Ook toen ze met tien kwamen te staan, vonden we amper de openingen. Het is positief dat we vandaag de nul konden houden. Het is nu aan ons om daar te scoren. Nu moet eerst onze focus liggen op de belangrijke wedstrijd van zaterdag. Voldoende recupereren en dan terug vol aan de bak.”