Terug 5 december 2018

KV Mechelen - Sporting Lokeren: 2-0 (Eindstand)

Na de klinkende overwinning tegen Antwerp FC was ook Sporting Lokeren een maatje te klein voor KV Mechelen in de Crocky Cup. Na 80 minuten van stroef voetballen, beslisten Engvall en De Camargo in het laatste kwartier de wedstrijd. Het werd 2-0 in het AFAS stadion.

De wedstrijd tussen Mechelen en Lokeren begon zoals je van een bekerwedstrijd zou verwachten: met gesloten deuren langs beide kanten en een hoop lange ballen. Het was dan ook lang wachten op een eerste echte kans. In de tiende minuut kwam een afvallende bal aan de rechterkant voor de voeten van Lemoine, die hem voor doel probeerde te krullen. Cornet kwam goed ingelopen, maar miste een aantal nekspieren om de bal genoeg richting te geven.

Beide ploegen probeerden wel, maar kwamen niet in de buurt van elkaar backlijn. Daarom probeerde Van Damme het maar eens vanop afstand. Na een klein kwartier werkte de Lokerse defensie een voorzet van Storm weg. De potige middenvelder nam de afgevallen bal in een keer spectaculair op de slof. Zijn kanonskogel zoefde naar de verste hoek, maar De Wolf had een knappe parade in huis om de bal in corner te duwen.  

 Na een halfuurtje spelen had Malinwa duidelijk de bal. Lokeren werd gedwongen tot counteren, maar deed dat scherp. Na 25 minuten kwam de bal na een combinatie tussen Van Damme en Kaya bij Engvall terecht. De spits haalde uit vanuit een scherpe hoek, maar zijn schot werd geblokt.

Kort daarna kreeg Lokeren een corner. Skulason draaide de bal gevaarlijk tot aan de tweede paal, waar Terki klaar stond om binnen te koppen. Lemoine was bij de pinken om de bal weg te werken, al kopte hij het leer ei zo na in eigen doel.

Na het halfuur kwamen beide ploegen meer tot voetballen. Vooral Lokeren geraakte steeds beter in de wedstrijd. Hupperts kreeg een kans om van buiten de zestien uit te halen, maar zijn volley ging in een boogje over de kooi van Verrips.

Vijf minuten voor de rust mocht Kaya zich klaarzetten om een corner te nemen. Hij vond de knikker van Van Damme, maar hij kon de bal niet genoeg richting geven. Ook Cornet kon de bal niet meer in doel krijgen. Meteen daarna zorgden Storm en Engvall bijna voor het openingsdoelpunt. Het duo combineerde vlot door de Lokerse verdediging, maar toen Engvall voor De Wolf kwam ging zijn schot een metertje over.

Muurvaste match

De tweede helft begon bijna met een gelukje voor Malinwa. Storm draaide zijn verdediger tureluurs en bracht de bal laag voor doel. Diaby wilde de bal wegwerken, maar devieerde hem bijna voorbij zijn eigen doelman. Hier kwam Lokeren goed weg.

Kort daarna stond het bijna 0-1 voor de bezoekers. Een rebound belandde plots voor de voeten van Tirpan. Hij waagde zijn kans en nam Verrips in een keer onder vuur. Via de voet van Swinkels ging de bal bijna voorbij de Nederlandse doelman, maar hij stond goed op te letten en duwde het leer in corner.

 Beide defensies gaven geen duimbreedte toe, waardoor vooral de middenvelders van afstand bleven proberen. Vlak na het uur was het de beurt aan Marecek om van ver op doel te trappen. Zijn zwabberbal verraste Verrips bijna, waardoor hij moest lossen. Cocalic kwam goed voor zijn man, waardoor hij de bal nog weg kon werken. Aan de overkant kon Cocalic een corner van Kaya net niet precies genoeg op doel koppen. Zijn bal ging een metertje naast.

met nog een kwartier op de klok kreeg Malinwa een uitgelezen kans om de score te openen. Tainmont combineerde vlot met Engvall door de Lokerse verdediging. Engvall haalde de achterlijn en had voldoende aanspeelpunten. Maar de Zweed zocht onbegrijpelijk de gedekte De Camargo, waardoor de bal buiten ging.

Invallers maken het verschil

Lang moest Engvall niet balen om de slechte voorzet. Een prima ingevallen Tainmont kreeg de bal aangespeeld van Schoofs in de Lokerse zestien. De flankaanvaller vond Engvall aan de tweede paal, die de bal simpel voorbij De Wolf duwde: 1-0.

Na de openingsgoal was de Mechelse trein vertrokken. Meteen viel er een tweede doelpunt. Engvall kreeg de bal aangespeeld aan de rand van de Lokerse zestien en legde af voor De Camargo. De Braziliaanse Belg nam de bal tot ieders verbazing in een keer op de slof en knalde hem staalhard tegen de Lokerse netten. 

 Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Verrips; Bijker, Swinkels, Cocalic, Lemoine; Van Damme, Schoofs, Kaya; Storm (75′ Tainmont), Engvall (89′ De Witte), Cornet (68′ De Camargo)

Opstelling Sporting Lokeren: De Wolf, Deschacht, Skulason (84′ Sakora), Ben Harush, Tirpan, Marecek (84′ Jovanovic), Miric, Overmeire, Hupperts (84′ Cevallos), Terki, Diaby

Doelpunten: 80′ Engvall, 83′ De Camargo

Gele kaarten: 39’ Ben Harush, 42’ Marecek, 69’ Tirpan, 86′ Overmeire

Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Put, Meers, Becquet, Visser

Toeschouwers: 8.300