Terug 5 december 2018

KV Mechelen - Sporting Lokeren: Reacties

KV Mechelen bekert verder. Na een moeilijke wedstrijd, waarin beide ploegen weinig kansen weggaven, bezegelden Engvall en De Camargo de score. De spelers reageerden uitgelaten.

Cocalic: “de overwinning was het perfecte verjaardagsgeschenk”

De overwinning was een perfect verjaardagscadeau. Het kwam op de juiste moment. We scoren twee prachtige goals, vooral de tweede. Ze kwamen ook snel na elkaar, dat was een pak van onze schouders.

Het spel dat we nu spelen en het spel in het begin van het seizoen is compleet verschillend. We hebben duidelijk nu veel meer vertrouwen gekregen en dat resulteert gelukkig in een reeks van positieve resultaten. We mogen trots zijn op deze prestatie.

Ik ben vooral blij dat ik mocht spelen. Ik heb mijn best gedaan vandaag en hoop dat ik iets heb kunnen laten zien. Ik wacht al een tijdje op dit moment. We hebben veel concurrentie centraal vanachter; stuk voor stuk sterke centrale verdedigers.

Engvall: “overwinning opnieuw toeschrijven aan de supporters”

Het was de perfecte avond voor mij. Eerst verliep het wat stroef, maar ik eindig de wedstrijd met een assist en een goal. Dat doet veel deugd. Maar nogmaals, de overwinning is het belangrijkste. We hebben gedaan wat we moesten vandaag.

Vorige wedstrijd zat ik op de bank omdat ik me niet 100% fit voelde. Ik wou zeker geen risico’s pakken. Nu voel ik me beter, hopelijk viel dat een beetje op. Je moet elke wedstrijd aan 100% kunnen spelen, anders heeft het geen zin.

De overwinning kunnen we opnieuw toeschrijven aan de supporters. Het is keer op keer geweldig om voor dit publiek te spelen, dat geeft een morele boost. We geloven in onze kansen. Misschien kunnen we met de supporters achter ons nog een ronde verder komen.

De Camargo: “de competitie blijft onze prioriteit”

Mijn goal deed deugd. Ik scoorde op een moeilijk moment, alles kon nog veranderen. Al bij al liet Lokeren niet veel zien in de tweede helft, dus we moesten gewoon winnen. Gelukkig hebben we kunnen profiteren.

Zo’n doelpunt heb ik in lange tijd niet meer gescoord. Het doet me denken aan mijn doelpunt tegen Salzburg, toen ik nog bij Standard speelde. Dat was ook prachtig. Het is zeker een van de mooiste doelpunten, maar top drie zou ik het niet noemen.

Ons doel is promoveren naar eerste klasse. De beker is dus een bonus. We spelen natuurlijk wel om te winnen, maar we mogen ons niet te hard laten leiden door deze euforie. We moeten ons nu focussen op de wedstrijd tegen Westerlo. Die is een stuk belangrijker dan de bekerwedstrijd.

De invallers maakten niet per se het verschil. Het maakt niet veel uit wie er speelt. We hebben genoeg kwaliteit om met alle spelers het verschil te maken. Dat hebben we vandaag ook gedemonstreerd.