Terug 2 februari 2019

KV Mechelen - KVC Westerlo: Trainersbabbel

Een nieuwe zege, een nieuwe stap bij het ultieme doel: de rechtstreekse promotie. Wouter Vrancken: “We hebben ons werk gedaan, er zijn nog vier finales te gaan.”

 

Vrancken: “We hadden de eerste helft veel balbezit, maar deden daar weinig mee. We creëerden nauwelijks kansen. Gelukkig dat we dat doelpunt maakten. Die eerste helft was ik niet tevreden van ons aanvallend compartiment. De omschakeling was niet van het niveau dat we kunnen brengen.”

 

In de tweede helft liep het vlotter voor de thuisploeg.

“We namen onze momenten wél in die tweede periode. Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd gedomineerd op vlak van balbezit. En dat was nodig om in ons spel te komen. De laatste weken vond ik dat toch een pijnpunt.

In de wedstrijd tegen Union zag je dat ook. We moeten de bal kunnen hebben om goed te spelen en kansen te versieren. Hoe dan ook, we hebben ons werk gedaan. Er zijn nu nog vier finales te gaan.”

 

 

Opmerkelijk, nieuwkomer Thibaut Peyre voetbalde alsof hij al tien jaar bij Malinwa speelde.

“Zijn debuut was top. Hij was heel secuur, zuiver in het uitballen, maakte geen fouten… Hij heeft zijn waarde laten zien. Ik heb hem nog maar één keer kunnen spreken en als je dan merkt dat hij de juiste vragen stelt dan weet je meteen dat het goed zit. Hij is een verstandige jongen en zeker geen clown.”

 

Vrancken zelf mag zondag zijn 39ste verjaardag vieren. Vieren de spelers mee?

“Ze krijgen twee dagen vrijaf. Het was mentaal en fysiek een zeer drukke periode. Veel jongens moeten daar dan even uit om zich opnieuw op te laden. Vanaf dinsdag bereiden we de partij tegen Leuven voor.”