Terug 27 oktober 2018

KV Mechelen - KSV Roeselare: 3-0 (Eindstand)

Na de wervelende overwinning tegen KFCO Beerschot Wilrijk, bleek ook KSV Roeselare een maatje te klein voor KV Mechelen. Malinwa ging tegen Esvee op zoek naar zijn zesde drie punten, en won de wedstrijd met 3-0 na doelpunten van Mera, Kaya en een owngoal van Damman.

De ploeg van Jordi Condom kwam met het mes tussen de tanden naar het AFAS-stadion. De West-Vlamingen verloren hun vorige wedstrijd, en voelden zo de hete adem van OH Leuven steeds dichterbij komen. De Kakkers lijken definitief op titelkoers; ze wonnen hun voorbije vijf wedstrijden, waarvan de laatste drie telkens met 3-0.

De Mechelse grinta van de laatste wedstrijden was opnieuw te herkennen tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Malinwa speelde vanaf de eerste minuut op de helft van Roeselare, en kon meteen een corner afdwingen. Schoofs bracht de bal voor doel, maar Mera kopte hoog over.

Niet veel later volgde een tweede kans voor Mechelen. Van Damme stormde naar voren en stuurde Togui de diepte in. De Ivoriaanse spits liet zijn belager achter zich en kon Biebauw een eerste keer testen, maar de hoek was te scherp.

Na 20 minuten kon Engvall profiteren van een slechte pass door het centrum van Roeselare, maar Schmisser werkte de bal in extremis weg. Schoofs onderschepte de bal en haalde uit, maar zijn schot was te centraal.

Engvall valt uit na knieblessure

Na het schot van Schoofs verdween het tempo volledig uit de wedstrijd. Mechelen zocht naar het gaatje in de Roeselaarse verdediging, maar kon niet meteen een grote kans forceren. Van Cleemput kreeg de bal in de voeten en zette voor, maar Engvall kon er zijn hoofd niet goed tegen zetten.

Meteen daarna kreeg Malinwa de kans om de score te openen. Storm kreeg de bal toegespeeld en haalde de achterlijn. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Kaya, die van dichtbij kon uithalen. Zijn schot ging een half metertje naast.

Bij de rust bleef Engvall in de kleedkamer. De Zweedse spits ging neer bij een duel en kon niet verder. Tainmont was zijn vervanger.

Gravenberch krijgt rood, Tainmont mist strafschop

Tainmont eiste na zijn invalbeurt meteen de hoofdrol op. Bij een vrije trap van Schoofs werd hij vastgehouden door De Smet en ging hij neer, waarna scheidsrechter De Cremer de bal op de stip legde. De Franse vleugelspeler wilde de penalty zelf verzilveren, maar raakte de buitenkant van de paal.

Na de penalty volgde een rommelige fase met veel overtredingen en frustraties. Gravenberch kreeg een eerste keer geel voor een gestrekt been op Schoofs. Meteen daarna torpedeerde hij Togui. De Cremer stuurde hem onverbiddelijk naar de douches.

Mera buffelt Mechelen op voorsprong

Na de rode kaart begon Malinwa beter te voetballen. Een knappe combinatie tussen Kaya en Togui belandde uiteindelijk bij Schoofs, die Storm met een knappe pass oog in oog met Biebauw zette. De vleugelspits wilde uithalen, maar de bal werd weggewerkt. Ook Swinkels kreeg de bal in de herneming niet voorbij Biebauw.

De aanhoudende Mechelse druk leverde na een resem aan kansen toch een doelpunt op. Een zoveelste hoekschop van Schoofs werd in de zestien gebracht. Mera, die al een hele avond gevaarlijk was op corners, torende boven iedereen uit en buffelde de bal hard voorbij Biebauw: 1-0.

Wereldgoal Kaya

Toen de wedstrijd opnieuw leek stil te vallen, besloot Kaya dat het welletjes was geweest. Met een knappe sleepbeweging omspeelde hij De Smet, zette zijn vizier op scherp en knalde de bal vanop ruim 25 meter in de linker winkelhaak. 

Na de 2-0 begon Malinwa beter te voetballen. Schoofs gooide een nieuwe hoekschop de zestien in, maar de bal werd weggewerkt. Van Cleemput wilde niet onderdoen voor de wereldgoal van Kaya en nam de rebound meteen op de slof van ver buiten de zestien. Zijn kogel ging een metertje naast.

Bijna zorgde het succeskoppel Schoofs – Mera voor een nieuw doelpunt. Schoofs nam de corner, Mera kopte goed, maar Biebauw toverde een knappe reflex uit zijn hoed  en werkte de bal weg. 

Damman trapt 3-0 in eigen doel

Net voor tijd zette Malinwa nog een slotoffensief in. Van Cleemput werd gevonden aan de rand van de zestien. De verdediger bracht de bal hard voor doel, waarna Damman hem ongelukkig in eigen doel verwerkte. Door de owngoal won KV voor de vierde keer op rij met drie doelpunten verschil.

Wedstrijddigest

 Opstelling KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Bijker (58’ Lemoine), Van Damme, Schoofs, Kaya, Storm (75’ De Camargo), Engvall (45’ Tainmont), Togui

Opstelling KSV Roeselare: Biebauw, Borry, Schmisser, Kompany,  Damman, Gravenberch, Demedo (81′ Aoulad), Zolotic, De Smet, Godwin (64’ Lepicier), Samyn (85′ Devos)

Doelpunten: 70’ Mera, 81′ Kaya, 90′ Damman (ED)

Rode kaarten: 63′ gravenberch

Gele kaarten: 53’ De Smet, 56’ Gravenberch, 59’ Van Cleemput

Scheidsrechters: De Cremer, Geerolf, Symons, Vermeire

Toeschouwers: 12.646