Terug 27 oktober 2018

KV Mechelen - KSV Roeselare: Reacties

Wat begon als een moeilijke wedstrijd, eindigde in een opnieuw klinkende zege voor KV Mechelen. Malinwa speelde in de eerste helft niet veel klaar, maar wist na de rust het tij te keren. Engvall, Mera en Kaya reageren opgelucht na de 3-0 overwinning.

Engvall: “Ik kan nog niet veel vrijgeven over mijn blessure. Ik hoop op het beste”

“Het was een moeilijke wedstrijd, een stuk moeilijker dan de vorige wedstrijden. De eerste helft kon veel beter, maar dat hebben we goed gemaakt tijdens de tweede helft. We winnen opnieuw, dat is het belangrijkste”.

“Ik kan nog niet veel vrijgeven over mijn blessure. Ik ging door de knie en had meteen last. Morgen gaan we de schade analyseren, om te zien of het ernstig is of niet. Ik hoop op het beste”.

“Die blessure is natuurlijk extra vervelend. De ploeg heeft de voorbije weken goede resultaten neergezet. Ik speelde zelf ook met meer vertrouwen. Ik probeerde nog wel om verder te spelen, maar ik voelde meteen dat het niet goed zat. Dan neem ik liever geen risico’s”.

Mera: “Blij met mijn doelpunt, maar de overwinning is wat telt”

“De eerste helft was alles behalve makkelijk. We geraakten amper door hun verdediging. In de tweede helft brachten we beter voetbal voor de dag. Ik ben blij met mijn doelpunt, maar de overwinning is wat telt”. 

“Ik ben vooral tevreden met de clean sheet. Dat is uiteindelijk mijn taak als verdediger. We slikken al vier wedstrijden na elkaar geen doelpunt, en dat is een prestatie om trots op te zijn. We hebben nu een sterk duo achteraan, de combinatie met Arjen (Swinkels) zit goed, maar ook met de rest van de ploeg”.

“De kans bestaat dat we thuis tegen Union spelen voor de periodetitel. Er staan ons nog een aantal zware weken voor de boeg. Maar we werken hard, en we zullen er alles aan doen om de titel te pakken”.

Biebauw: “Onder de indruk van KV Mechelen”

“Het resultaat is voor ons natuurlijk jammer, maar ik ben blij met mijn terugkomst. Ik ben vooral onder de indruk van het stadion. Dat is zeker eerste klasse waardig. Het publiek is ook nog niet veranderd. De sfeer hier is enorm”.

“Met elf spelers hadden we alles redelijk onder controle. Toen we met tien kwamen. Alles moet kloppen als je van KV Mechelen wil winnen, en dat was vandaag niet het geval. Af en toe lieten we ook steken vallen, vooral over de flanken, en dat kwam ons duur te staan”.

Kaya: “Een van de mooiste doelpunten van mijn carrière”

“Tainmont zei me voor de wedstrijd dat ik ging scoren (lacht). Het was zeker een van de mooiste doelpunten uit mijn carrière. Ik scoor redelijk weinig, dan is het leuk om af en toe op zo’n manier te scoren. Ik ben meer een spelverdeler. Ik geniet er meer van wanneer andere mensen scoren”.

“De eerste helft was slecht. Daar moeten we eerlijk in zijn. Het tempo was te traag, er werden veel fouten gemaakt, er was te weinig beweging, en dan kom je moeilijk tot voetballen. We hebben best veel geluk gehad met de rode kaart”.

“Dit was veruit de moeilijkste wedstrijd tot nu toe. We hebben niet al te veel kansen gecreëerd, maar we hebben ook weinig weggegeven. In zulke wedstrijden moet je snel scoren, en dat gebeurde in het begin niet. Het deed me denken aan de eerste wedstrijd tegen Beerschot”.