Terug 30 november 2018

KV Mechelen - Beerschot V.A.: 1-1 (Eindstand)

Op de derde speeldag van de tweede periode kreeg KV Mechelen ploeg in vorm Beerschot-Wilrijk over de vloer. Scheidsrechter Alen eiste de hoofdrol van de wedstrijd op: hij keurde een doelpunt onterecht af en gaf bankzitter Lemoine rood na uitbundig protest. De wedstrijd eindigde in 1-1  na doelpunten van  Noubissi en Storm.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Noubissi mocht de bal controleren aan de rand van de Mechelse zestien. In eerste instantie kon Van Cleemput nog wegwerken, maar de bal kwam meteen opnieuw bij Noubissi terecht, die met een slalom door de verdediging geraakte. Zijn schot belandde via de vingertoppen op de lat.

Beerschot wilde koste wat kost de leidersplaats verdedigen. Ze kregen kans na kans en Mechelen geraakte maar moeilijk over de eigen helft. Na een kleine tien minuten kreeg Malinwa toch een kans om te scoren: met een boogballetje vond Van Damme Storm aan de rand van de zestien. De vleugelspeler bracht de bal scherp voor doel, maar niemand was gevolgd.

Aan de overkant kreeg Beerschot-Wilrijk dé kans om de score te openen. Noubissi werd de diepte ingestuurd en baande zich een weg door de geelrode verdediging. In plaats van te schieten, zette hij Vancamp op een vijftal meter alleen voor Verrips. De middenvelder kon simpel afwerken, maar wachtte te lang. Hier kwam Malinwa goed weg.

Noubissi was gedurende de hele eerste helft een blok aan het been van de Mechelse verdediging. Na een kwartier kon hij opnieuw op Verrips afgaan. Hij knalde vanuit een scherpe hoek op doel, maar Verrips kon wegwerken. In de herneming werd de bal hoog over doel getrapt.

Na twintig minuten kwam Mechelen nog een keer opzetten. Storm slalomde tussen de paarse verdediging en vond Schoofs. De middenvelder draaide en keerde maar vond niet meteen de ruimte om uit te halen. Zijn poging rolde uiteindelijk een metertje naast.

 

Noubissi opent de score

Na ruim 25 minuten werd de aanhoudende druk Mechelen te veel. Na een knappe combinatie van Beerschot kwam de bal bij Vancamp terecht, die buiten de zestien kon uithalen. Verrips bracht redding, maar Noubissi was goed gevolgd om de bal tegen de netten te duwen; Malinwa keek plots tegen een achterstand aan.

Na meer dan een halfuur kreeg KVM een gouden kans de score gelijk te trekken. Van Cleemput rukte op naar voren en gooide de bal voor doel. Matthys werd volledig alleen gelaten en kon vrij koppen, maar timede zijn kopslag verkeerd. De bal vloog een half metertje naast.

Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen om gelijk te maken. Storm kon alleen op Vanhamel afgaan, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Meteen daarna kon De Camargo een Mechelse hoekschop hard op Vanhamel koppen, maar de Beerschot-doelman redde knap. 

Vrancken zag dat er verandering nodig was en bracht Engvall in de ploeg voor Matthys. De Zweed toonde zich meteen gevaarlijk: hij wandelde door de Beerschotse verdediging en kon uithalen. Zijn schot belandde uiteindelijk tegen de voet van De Camargo, waardoor de bal in doel verdween. Helaas stond de Mechelse nummer tien buitenspel.

Storm stormt naar de gelijkmaker

Malinwa kwam met veel peper uit de kleedkamers en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk dankzij een individuele actie van Storm. De vinnige vleugelspeler dribbelde vanop links de backlijn binnen, haalde de trekker over en klopte Vanhamel in de korte hoek: 1-1.

 

Hoofdrol voor Alen

Kort voor het uur kreeg Kaya een vrije trap op de rand van de zestien na een fout op Schoofs. De Mechelse tovenaar draaide de bal heerlijk richting de winkelhaak, maar met een spectaculaire parade sloeg Vanhamel de bal weg. In de herneming scoorde De Camargo, maar volgens scheidsrechter Alen was de bal de lijn niet gepasseerd. In de herhaling was duidelijk te zien dat de bal wel binnen was.

Meteen na het onterecht afgekeurde doelpunt laaiden de gemoederen bij de thuisploeg hoog op. Coach Vrancken en de Mechelse spelers reageerden woedend, waardoor De Camargo geel kreeg. Ook de Mechelse bank sprong recht. Lemoine werd op korte tijd twee keer met geel bestraft voor uitbundig protest en mocht gaan douchen. Hij was niet opgesteld, dus Mechelen bleef met elf spelen.

Na de rode kaart was de Mechelse druk wat gaan liggen, waardoor Beerschot-Wilrijk opnieuw kon aanvallen. Noubissi liet Van Cleemput achter zich en stormde vanop links naar voren. Hij bracht de bal scherp voor doel, maar Vancamp kon er zijn voet net niet tegenaan zetten.

Met nog tien minuten te gaan mocht Schoofs aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Zijn schot raakte de muur, maar scheidsrechter Alen zag een handsbal van Noubissi. Ook de daaropvolgende vrije trap belandde in de muur.

 

Einde in mineur

In de toegevoegde tijd kreeg Vanzeir tot tweemaal toe een uitgelezen kans om met de drie punten aan de haal te gaan. Hij besloot om zelf te schieten in plaats van terug te leggen op Tissoudali, waardoor Verrips kon pakken. Meteen daarna brak de jonge aanvaller opnieuw door de Mechelse defensie, en opnieuw besloot hij om zelf te schieten.

Tissoudali was duidelijk gefrustreerd met de beslissingen van zijn ploegmaat. Zijn constant geklaag leverde hem uiteindelijk een tweede gele kaart op, waardoor ook hij mocht gaan douchen. 

Zo bleef het na een tumultueuze wedstrijd 1-1.

 

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Verrips; Bijker, Swinkels, Mera, Van Cleemput; Van Damme, Schoofs, Kaya; Storm, Matthys (45’ Engvall), De Camargo (75’ Cornet)

Beerschot-Wilrijk: Vanhamel; De Jonghe, Van Den Bergh, Prychynenko, Bourdin (65 Messoudi); Dom, Van Hyfte (70’ De Mets), Vancamp (77’ Hoffer); Tissoudali, Vanzeir, Noubissi

Doelpunten: 25’ Noubissi, 49’ Storm

Gele kaarten: 46’ Dom, 51’ Kaya, 55’ Vancamp, 56′ Lemoine, 57’ De Camargo, 66’ Tissoudali, 74’ Messoudi, 80’ Noubissi

Rode kaarten: 56’ Lemoine (2e geel), 90′ Tissoudali (2e geel)

Scheidsrechters: Alen, Hillaert, Wyns, Debeuckelaere

Toeschouwers: 14.413