Terug 21 oktober 2018

KV Mechelen - Beerschot V.A.: 3-0 (Eindstand)

Op de elfde speeldag van de competitie stond de kraker tussen KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk op het programma. Bij winst komt Malinwa naast Lommel op een gedeelde eerste plaats. Mechelen won de wedstrijd met overtuigende 3-0 cijfers.

Na de gebeurtenissen van vorige week kon Malinwa opnieuw de grasmat voelen. Geel-Rood stond tegen Beerschot voor een lastige opgave: de Ratten wonnen hun laatste drie wedstrijden, en haalden ook tijdens de vorige confrontatie met Malinwa de bovenhand.

KV Mechelen oogde vanaf minuut één scherp en duidelijk klaar om zijn reeks van vier overwinningen verder te zetten. Onder luid gejuich van de meer dan 15.000 supporters in een kolkend AFAS stadion werd de wedstrijd op gang getrapt.

Al meteen in de eerste minuut kwam Mechelen opzetten. Storm ging met wat geluk voorbij Dom en bracht de bal voor doel. De bal week af en belandde voor de voeten van Engvall. De topschutter kon uithalen, maar zijn schot geraakte niet door de paarse muur.

Niet veel later kreeg ook Beerschot een uitgewezen kans. Prychynenko mocht een vrije trap nemen vanop 25 meter. De Duitser haalde verschroeiend uit, maar Verrips duwde met een fantastische parade zijn kogel uit de winkelhaak.

Wat later stuurde Storm Togui over de rechterflank diep. De Ivoriaanse spits kapte naar binnen en zocht de ideale schietpositie, maar opnieuw stonden er te veel paarse hemden in de weg.

Vroege openingstreffer van Storm

De aanhoudende druk van Malinwa loonde al na een kwartier. Engvall en Togui combineerden vlot door de paarse defensie. Togui haalde de achterlijn en schoof de bal voor doel. Via een aantal Beerschotse benen kwam de bal voor de voeten van Storm, die Vanhamel kon verschalken: 1-0!

Het was lang wachten op een volgende kans. Na ruim een halfuur voetballen liep De Jonghe de lijn af en gooide de bal in de zestien. Van Damme probeerde de bal weg te werken, maar devieerde hem ei zo na in eigen doel. Mera kon de daaropvolgende corner wegwerken.  

Niet veel later stuurde Kaya Van Cleemput met een listig passje de zestien binnen. De rechtsback zette voor, maar zijn bal werd over de achterlijn gewerkt en Kaya mocht een hoekschop nemen. Mera kopte de hoekschop uiteindelijk hoog over.

Togui verdubbelt de score

Na een bijna kansloos vervolg van de eerste helft, voerde Malinwa de druk nog wat op. Kaya kreeg de bal toegespeeld op het middenveld en kon hem meegeven in de loop van Togui. De spits draaide Bourdin gek en kon de bal precies onder het been van Vanhamel binnenschuiven.

Engvall beslist wedstrijd meteen na rust

Na de rust ging Mechelen meteen op zoek naar het derde doelpunt, en met succes. Van Cleemput veroverde de bal hoog op de Beerschotse helft en stuurde Togui diep. De aanvaller zag Engvall moederziel alleen staan aan de tweede paal, en schotelde hem een kans voor die hij niet kon missen. Engvall werkte simpel af in open doel: 3-0.

Meteen na de goal probeerde Beerschot tegen te prikken. Een knappe aanval belandde uiteindelijk op de slof van De Jonghe, maar hij kon zijn schot niet laag houden. Mechelen kwam hier goed weg.

Even later kwam Storm opzetten. De jonge vleugelaanvaller sneed naar binnen en zocht een Mechels hoofd. Uiteindelijk besloot hij om zelf van ver uit te halen. Vanhamel kon de bal nog maar net in hoekschop werken. 

“We spelen ze van ‘t kastje naar de muur”

Met nog 20 minuten te gaan domineerde Malinwa de wedstrijd volledig, onder luid gejuich van de Mechelse aanhang. Hoewel de kansen elkaar aan een sneltempo opvolgden, liet de 4-0 nog even op zich wachten. Beerschot werd volledig teruggedrukt tot in de eigen zestien. De Ratten probeerden af en toe uit te breken op de counter, maar verder dan een afstandsschot van Van Hyfte kwamen ze niet.

Tijdens het slotoffensief kreeg Togui nog de kans op de 4-0. Hij kreeg de bal aangespeeld net buiten de Beerschotse zestien. De Mechelse aanvaller sneed naar binnen, omspeelde een aantal verdedigers maar vergat af te werken. 

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Corryn, Van Damme (84′ Cocalic), Schoofs (75′ De Witte), Kaya, Storm (80′ Tainmont), Engvall, Togui.

Opstelling KFCO Beerschot-Wilrijk: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van Den Bergh, Bourdin (71′ Tissoudali), Maes, Van Hyfte, Vancamp, De Jonghe, Noubissi (71′ Okotie), Vanzeir

Doelpunten: 14’ Storm, 42′ Togui, 49′ Engvall

Gele kaarten: 45’ Prychynenko, 53′ Kaya

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Van der Eijk, Van Kampen, Van der Vrande, Mesotten

Toeschouwers: 15.241