Terug 1 december 2018

KV Mechelen - KFCO Beerschot Wilrijk: Trainersbabbel

Voor de rust had KV Mechelen het moeilijk tegen een sterk Beerschot Wilrijk. De jongens van coach Vrancken gingen de kleedkamer in met een achterstand op het bord.

Vrancken: “Voor de eerste helft moeten we vooral naar onszelf kijken. We waren niet scherp genoeg in de duels, we hadden nooit de tweede bal,… Het was een beetje te veel ieder voor zich op het veld. Er werd veel gezaagd en met de armen gezwaaid in de duels, maar eigenlijk moet je gewoon zorgen dat je er écht staat in die duels en dan krijg je die fouten ook als ze daadwerkelijk gebeuren.”

Na de rust kwam KVM veel scherper op het veld en de match kantelde.

Vrancken: “Tijdens de rust voerden we een wissel door en veranderde het wedstrijdbeeld, maar dat was niet door de wissel. Het was niet door Tim of Gustav dat dat gebeurde, het team was in het algemeen gewoon veel scherper. Tijdens de rust heb ik niet zo veel gevraagd. Ik heb gevraagd om de simpele dingen beter te doen: de duels winnen, zorgen dat we compact spelen,… Het was vooral het moment om te tonen dat we er in de moeilijke momenten ook staan. In de reeks die we op het einde van de eerste periode neergezet hebben, liep alles vlot en dan is het gemakkelijk om daar in mee te gaan. Nu hadden we een zwaar moment tijdens de rust. We stonden terecht achter en het was nu dat er getoond moest worden dat we persoonlijkheid genoeg hebben om op zo een moment recht te staan en de ploeg mee te trekken. Uiteindelijk is dat ook wat de jongens gedaan hebben. Ze hebben het als ploeg omgedraaid. We waren enorm scherp in de duels en op de tweede bal. Elke bal was voor ons. Je zag meer energie, passie, intensiteit én nog belangrijker goed voetbal. We domineerden de tweede helft volledig en we hebben gewoon te weinig doelpunten gemaakt als je kijkt naar de kansen die we kregen.”

De winnende treffer werd gescoord door de thuisploeg, maar de spelleiding zag de bal niet binnen.

Vrancken: “Je kan er natuurlijk niet buiten dat we een geldig doelpunt niet toegekend kregen. Iedereen heeft de foto’s en de beelden gezien. De bal ging zelfs tot twee keer toe binnen. Je kan je dan afvragen of de lijnrechter het wel kon zien. Misschien lag de keeper er wel voor, maar dat was niet zo. Hij lag zelfs in de goal en de bal was vrij én zichtbaar. Maar we mogen geen kritiek geven. De beelden zullen waarschijnlijk wel liegen. Vorige week werd ons op Roeselare een duidelijke penalty onthouden, maar ook daar mogen we niks over zeggen. De week daarvoor stond in het lang en in het breed in de krant dat de kleintjes benadeeld werden. Ik heb na de match tegen Lommel ook ruiterlijk toegegeven dat ik ook ongelukkig zou geweest zijn met de charge van Igor bij ons laatste doelpunt. Dan vind ik wel dat ik nu ook mag zeggen dat we vorige week bestolen zijn en dat dat vanavond opnieuw gebeurd is. En dan spreek ik nog niet over de fout op Gustav in de toegevoegde tijd van de tweede helft. Waarschijnlijk zullen de beelden ook daar weer liegen of gephotoshopt zijn. Het is jammer dat zo een wedstrijd tussen twee ploegen met veel kwaliteiten en hetzelfde doel zo beslist moet worden.”