Terug 21 oktober 2018

KV Mechelen - Beerschot V.A.: Trainersbabbel

KV Mechelen boekte een deugddoende en verdiende zege in de topper tegen Beerschot Wilrijk.

Vrancken: “Mijn jongens waren gedurende heel de week gefocust op deze belangrijke wedstrijd. Er was geen verschil met andere weken merkbaar. We startten vandaag erg goed en kwamen snel op voorsprong. Tussen onze eerste twee doelpunten vond ik ons iets te ‘plat’. We stonden niet meer zo goed. Op de tweede bal waren we niet stevig genoeg en dat was het grote verschil met ons openingskwartier en dat lag aan ons. Na ons tweede doelpunt hebben we ons goed herpakt en dat doorheen de hele tweede helft. Er waren nog voldoende kansen voor ons om de score uit te diepen. We gaven ook erg weinig weg, behalve af en toe de tweede bal op een stilstaande fase.”

Een droge drie-nul is duidelijk, maar volgens Stijn Vreven was het verschil tussen de twee ploegen op het veld zeer klein.

Vrancken: “In tegenstelling tot mijn collega ben ik van oordeel dat wij wel degelijk het beste van het spel hadden. KV Mechelen was vandaag duidelijk de beste ploeg op het veld. Er was veel beweging van ons tussen hun middenveld en hun verdediging en daar hadden ze het moeilijk mee. We hebben onze tegenstanders onder druk gezet zodat ze in de fout gingen en zo kwamen er voor ons kansen. Ik moet mijn jongens feliciteren voor de manier waarop ze de wedstrijd vandaag aangevat hebben en tot een goed einde gebracht hebbben. Na de heenmatch op het Kiel werden we afgeschreven voor de periodetitel en kijk waar we nu staan. We doen weer volop mee. Hard werken blijft wel de boodschap want als je denkt dat je het wat rustiger aan kan doen omdat alles goed draait, snij je in je eigen vel. Gelukkig is dat in deze groep niet het geval. Iedereen werd keihard op training en dat zie je ook terug op het veld.”