Terug 30 november 2018

KV Mechelen - Beerschot V.A.: Reacties

KV Mechelen speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen koploper KFCO Beerschot-Wilrijk. De wedstrijd werd gekleurd door een onterecht afgekeurd doelpunt twee rode kaarten. De spelers reageerden met gemengde gevoelens.

 

Joachim Van Damme: “Een overwinning vandaag was van goudwaarde geweest”

“Het is jammer dat we hier punten verliezen, zeker na het afgekeurde doelpunt. Het was duidelijk dat de bal over de lijn was, en dat heeft ons de kop gekost. De keeper lag tussen de bal en de lijn, dus het moet wel een doelpunt geweest zijn. Het was een foute beslissing, maar iedereen maakt fouten.”

“We kwamen sterk uit de kleedkamers en dat was echt nodig. Ons spel tijdens de eerste helft was niet goed genoeg. Nadien kennen we dan die rommelige fase waarbij het spel stillag. En de rode kaart van Lemoine natuurlijk. Toen verdween het tempo volledig uit de match.”

“Een overwinning vandaag was van goudwaarde geweest. Dan doet het extra veel pijn om die niet in de wacht te slepen.”

 

Arjan Swinkels: “Er is geen man overboord”

“We hadden de eerste helft veel moeite met het middenveld van Beerschot-Wilrijk. We probeerden wel mee te voetballen en uiteindelijk hebben we nog wel een aantal kansen bij elkaar gespeeld. In de tweede helft waren we veel beter. Beerschot liep dan echt wel achter de feiten aan.”

“Beerschot speelde in de eerste helft goed tussen de lijnen. We gaven automatisch bij alles wat we deden veel ruimte weg in de rug. Uiteindelijk zijn we in de tweede helft zelf meer aanvallend gaan spelen. De oplossing, zo bleek.”

“En die afgekeurde goal? Tja, iedereen wist dat die bal over de lijn was. Maar iedereen maakt fouten. We mogen er niet te lang over piekeren. We hebben het vandaag vooral laten liggen in de eerste helft. Er is natuurlijk geen man overboord. We hebben al 12 wedstrijden niet meer verloren.”

 

 

Tim Matthys: “trainer was tevreden over hoe we reageerden”

“De eerste helft draaide het niet echt. We moesten voorin veel lopen, zonder al te veel de bal te krijgen. Dat werd ons ook aanvallend te veel.”

“De fouten die ons punten kosten stapelen zich na verloop van tijd wel op. We hebben soms wat geluk gehad. Tegen Lommel hadden we pech, vandaag opnieuw. We moeten vooral hopen dat dit soort scenario’s zich niet vaak zal herhalen.”

“De trainer was tevreden over de manier waarop we reageerden. In de eerste helft draaide het niet echt, maar goed, uiteindelijk hebben we niet de druk om te moeten winnen. Wij hebben de eerste periodetitel al. We willen uiteraard de tweede periode winnen, maar dat is geen vereiste om te promoveren.”

“Meteen na de afgekeurde goal was het een grote chaos. Het is normaal dat iedereen zo reageerde, maar die gele en rode kaarten waren niet nodig. Zo’n taferelen vermijden we best in de toekomst. Daar moeten we uit leren.”

 

Nikola Storm: “tevreden met mijn doelpunt, maar liever de drie punten”

“Ik ben tevreden met mijn doelpunt, maar ik had liever de drie punten gehad. Uiteindelijk is het wel een aanvaardbaar resultaat, zeker omdat we zo slecht waren gestart. Tijdens de eerste helft gaven we te veel kansen weg, maar in de tweede helft draaide het beter.”

“Al bij al was het een eerlijk gelijkspel. Het aantal kansen ging gelijk op. Als je de afgekeurde goal mee in rekening neemt, is het natuurlijk wat dubbel, maar ik denk dat dit een terechte uitslag is.”

“De ploeg is niet teleurgesteld. Het had alle kanten kunnen uitgaan. We mogen niet tevreden zijn met het resultaat, maar het had wel slechter gekund.”