Terug 21 oktober 2018

KV Mechelen - Beerschot V.A.: Reacties

KV Mechelen kon opnieuw overtuigend winnen, al voor de vijfde wedstrijd op rij. Ook Beerschot Wilrijk was een maatje te klein voor de jongens van Wouter Vrancken, de ratten sneuvelden met 3-0 in het tot de nok toe gevulde AFAS stadion. De buit van de dag: een gedeelde eerste plaats, en een gevoel van tevredenheid en opluchting bij de spelers. 

 Van Cleemput: “We zijn uitstekend met de situatie omgegaan”

“Vandaag was voor iedereen een speciale match. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we wilden alles geven voor de supporters. Onze prestatie vandaag toonde dat iedereen nog voor elkaar wil werken en dat er niets van ongeloof is”.

“Voor mij was dit veruit de meest bijzondere match van het seizoen. Na al die gebeurtenissen doet een wedstrijd als vandaag extra deugd. We zijn uitstekend met de situatie omgegaan. Iedereen is gewoon kalm gebleven, de club was transparant naar de spelers toe. We stonden er vandaag als ploeg”.

“Iedereen ging vanaf de eerste minuut in strijdmodus, en dat zie je nu ook aan het resultaat”

“Er wordt van alles gezegd, maar je kan niet weten wat er waar is en wat niet. Wij houden ons bezig met de sportieve kant. Dat is vandaag ook gebleken, iedereen ging vanaf de eerste minuut meteen in strijdmodus, en dat zie je nu ook aan het resultaat. De stress was er natuurlijk ook, maar dat moet je kunnen loslaten”.

“Voor een overvol stadion spelen doet ook veel. De Mechelse achterban heeft vandaag nog maar eens hun belang getoond, dat bewijst gewoon wat voor een fantastische supporters wij hebben. Er is niets mooier dan spelen voor zoveel supporters”.

Swinkels: “Voor ons is er niets belangrijker dan wedstrijden winnen”

“Het was fijn om tegen mijn ex-ploeg te winnen. We hebben daar op een ongelukkige manier verloren, en dat hebben we vandaag rechtgezet. Ik denk dat beide ploegen goed voetbal brachten, maar wij zijn gewoon iets beter met onze kansen omgegaan. De tweede helft kwam de 3-0 al redelijk snel, en daarna was de wedstrijd gespeeld”.

“Je kan misschien wel stellen dat we nu in pole-position staan om de titel te pakken, maar wij bekijken het schema gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Het blijft knokken tot aan de laatste wedstrijd, we moeten blijven winnen”.

“Na de gebeurtenissen hebben we ons zo goed mogelijk proberen te focussen op deze wedstrijd. Uiteindelijk is er voor ons ook niets belangrijker dan de wedstrijden winnen. Dat is, zoals je kon zien, best goed gelukt”.

“Zodra we merken dat we beter zijn dan de tegenstanders, krijg je achterin ook meer ruimte. Dan durven we af en toe naar voren op te rukken. We willen steeds goed staan wanneer de bal wordt weggewerkt, en af en toe profiteren we daar wel eens van en gaan we mee aanvallen”.

Bijker: “we zitten na de laatste paar wedstrijden in een uitstekende flow”

“Je merkt wel dat er wat spanningen waren vandaag. Het enige wat wij konden doen was natuurlijk de wedstrijd spelen. We zitten na de laatste paar wedstrijden in een uitstekende flow. Als je 3-0 wint van Beerschot Wilrijk, dan kan je wel stellen dat je goed bezig bent”.

“We hebben laten zien aan de supporters dat, ondanks wat er ook gebeurt, we er nog steeds kunnen staan als ploeg. We maken vandaag een statement naar hen toe. Ik lees heel weinig, dus ik weet niet echt wat er gaande is. Ik denk ook gewoon dat het geen nut heeft om daar te lang over na te denken”.

“Nu moeten we gewoon doorgaan en kampioen spelen, zo simpel is het”

“Ik vind het ontzettend knap hoe de supporters van Mechelen als één blok achter de club blijven staan. Dat merk je als speler ontzettend hard, zeker ook na de wedstrijd. Nu moeten we gewoon doorgaan en kampioen spelen, zo simpel is het”.

“Ik ben ontzettend blij om terug op het veld te staan. Ik ben ietwat in mineur van het veld gegaan vorige keer, maar nu ben ik terug in een ploeg die blijft winnen. Dan is het extra leuk om deze wedstrijd met 3-0 te winnen vandaag. Ik mag zeker niet klagen”.