Terug 22 december 2018

KV Mechelen - AFC Tubize: Trainersbabbel

Woensdag werd Kortrijk in de beker zonder pardon wandelen gestuurd en vandaag stond er al een competitiewedstrijd tegen Tubize op het menu.

Vrancken: “Hier en daar werd gevreesd voor decompressie na de bekerzege tegen Kortrijk van afgelopen woensdag, maar de jongens hebben meteen getoond dat daar absoluut geen sprake van was. Ze namen de wedstrijd vanaf minuut één in handen. Tubize speelde laag in blok en het is niet vanzelfsprekend om daar antwoorden op te vinden. We bleven echter drukken en we bleven voetballende oplossingen zoeken en vinden. Op die manier creëerden we een hoop mogelijkheden. We hebben onszelf met drie doelpunten eigenlijk karig beloond. De score had hoger kunnen oplopen. Dikke chapeau voor mijn groep. Als je ziet van waar we komen, ben ik echt fier. We staan in de halve finale van de beker, wonnen de eerste periode en staan op kop in de tweede periode. Ik denk dat we nu 17 wedstrijden ongeslagen zijn. In die reeks zitten dan ook nog twee gelijke spelen waar we eigenlijk de drie punten verdienden, maar daar beslisten een handspel en een plotseling verdwenen doellijn anders over. Ook vandaag zat het op dat vlak niet altijd mee, maar de jongens gaan daar altijd volwassen mee om en ze blijven werken om toch te winnen. Echt straf!”

Kerstvoetbal is er niet in 1B dus nu mag de riem er eventjes af.

Vrancken: “Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze de voetbalknop nu even moeten omdraaien en moeten genieten met hun familie en vrienden. Nadien gaan we opnieuw focussen op het voetbal en keihard werken. Dat zal ook nodig zijn. In januari volgen een aantal drukke weken met de bekerwedstrijden tegen Union er nog bij. “