Terug 26 september 2018

KV Mechelen - R. Antwerp FC: 3-1 (Eindstand)

KV Mechelen stond in de Crocky cup voor een loodzware opdracht tegen Royal Antwerp FC. Na een sterke prestatie versloeg Malinwa de Great Old in eigen huis met 3-1 na doelpunten van De Witte, Engvall en Van Damme. Mechelen was veruit de gevaarlijkste ploeg en bekert verder.

Na de winst tegen Albert-Quévy Mons ging KV Mechelen tegen Royal Antwerp FC op zoek naar een volgende bekeroverwinning. De ploeg van Laslo Bölöni zette tot nu toe een indrukwekkende reeks neer in 1A, maar na de overwinning tegen KVC Westerlo had Malinwa genoeg vertrouwen getankt om de Great Old het vuur aan de schenen te leggen.

In de openingsfase bepaalde vooral Antwerp het tempo, maar beide ploegen kwamen niet echt tot kansen. De eerste kleine kans was voor Malinwa. Matthys probeerde De Camargo op Bolat af te sturen, maar de Braziliaanse Belg kon net niet bij de bal. Ook de meegekomen De Witte kwam een voet te kort.

De Witte opent de score

Geleidelijk aan kwam Mechelen beter in de wedstrijd, en dat leverde uiteindelijk ook resultaat op. Kort voor het halfuur werd De Witte foutief afgestopt door Buta. De Portugese rechtsback werd bestraft met geel en Matthys mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij bracht de bal op het hoofd van De Witte, die boven iedereen uittorende en voorbij Bolat kopte: 1-0!

Na het doelpunt bleef Malinwa baas. Matthys zette een aanval op en stuurde De Camargo diep. De Mechelse spits probeerde voor te zetten, maar de bal belandde via een Antwerps been over de achterlijn. De daaropvolgende corner werd door De Witte op doel gekopt, maar vormde geen gevaar.

De Mechelse vreugde bleef niet duren. Refaelov kreeg genoeg tijd langs de zijkant om een spits te zoeken. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Mbokani, die de bal hard binnenkopte en de bordjes zo terug in evenwicht hing.

Vlak voor de rust probeerde De Camargo nog iets te forceren. Hij kapte zijn verdediger uit en zette zijn vizier op scherp vanop 20 meter, maar zijn schot waaide hoog over. 

Engvall scoort, Malinwa op rozen

Antwerp kwam het hevigst uit de kleedkamers en begon meteen druk te zetten. Malinwa behield het overzicht en speelde de bal rustig rond, tot frustratie van enkele rood-witte shirts. Na balrecuperatie bereikte Van Damme met een knappe pass de borst van Engvall. De Zweed behield het overzicht en knalde de bal op de volley in doel: 2-1.

Kort na het doelpunt schoffelde De Witte Rodrigues onderuit. Delferrière bestrafte hem met geel. Hairemans probeerde Verrips van ver aan het werk te zetten, maar de knal van de Antwerpse nummer 10 ging net naast.

Na 70 minuten kon de ingevallen Rodrigues nog eens dreigen voor Antwerp. De Portugees kapte Lemoine tureluurs en kon uithalen, maar Verrips ging snel tegen de grond.

In de slotfase was het lang wachten op kansen, maar net voor tijd besloot Van Damme dat het welletjes was geweest. Matthys kreeg de bal aangespeeld op rechts en schilderde hem op het hoofd van Van Damme. De middenvelder kopte de bal beheerst voorbij Bolat en zette zo de eindscore vast.

Wedstrijddigest

 Opstelling KV Mechelen: Verrips, Bagayoko, Swinkels, Mera, Lemoine, Van Damme, De Witte, Matthys, Tainmont (90’ Corryn), Engvall (67’ Togui), De Camargo (78’ Cornet)

Opstelling R Antwerp FC: Bolat,Opare, Seck, Batubinsika, Buta, Nazarina, Govea (65’ Bolingi), Hairemans (73’ Lamkel Zé), refaelov (54’ Rodrigues), Mbokani, Owusu

Doelpunten: 27’ De Witte, 35’ Mbokani, 51’ Engvall, 87’ Van Damme

Gele kaarten: 26’ Buta, 55’ De Witte

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Delferrière, De Neve, Hutsebaut

Aantal toeschouwers: 9.578