Terug 27 september 2018

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Trainersbabbel

KV Mechelen won in eigen huis het bekerduel tegen Royal Antwerp FC en stoot dus door naar de 1/8e finales van de Crocky Cup. Coach Wouter Vrancken was zeer tevreden met de overwinning, maar hoopt dat het drukke schema van Mechelen de ploeg geen parten speelt.

De eersteklassers lieten het afweten vanavond, en KV Mechelen heeft daar gebruikt van gemaakt. Antwerp ligt eruit, hoe voelt dat?

Het voelt goed. We spelen een goede wedstrijd als team, en dat is het belangrijkste. Na vorige zondag hebben we getoond dat we meer dan 11 spelers hebben en dat we dus een heel goede ploeg kunnen vormen als iedereen doet wat hij moet doen en zich wegcijfert voor het team. Dat is er vandaag gebeurd en daarvoor kan ik de jongens alleen maar proficiat wensen.

Antwerp en Westerlo waren ploegen die voetbal toelieten, dan speelde Mechelen ook veel beter, niet?

Dat is altijd zo. Bij ploegen die voetbal toelaten of zelf ook mee willen voetballen zie je altijd een betere wedstrijd. Ik denk dat Antwerp wel voetbal toeliet, maar ook heel fel op kracht en op ‘powerplay’ speelde. Ze gooiden veel lange ballen in de box. Dan weet je dat bepaalde aspecten door die kracht onder druk komen te liggen, maar dat hebben we heel goed afgehandeld.

“We moeten nu even verzorging pakken. We hebben maar twee dagen rust gehad, en zaterdag spelen we opnieuw. Dat mag ons niet duur komen te staan”

Lang kunnen jullie niet genieten. Zaterdag moet Mechelen weer met het mes tussen de tanden naar Lommel.

Vandaag gaan we nog even genieten. Ik heb de jongens daarnet heel fel proficiat gewenst, maar ook nogmaals op hun plichten gewezen. Nu moeten we even verzorging pakken. We hebben tussen de wedstrijd van zondag en nu maar twee dagen rust gehad. Nu hebben we opnieuw maar twee dagen rust, en dat mag ons niet duur komen te staan.