Terug 27 september 2018

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Reacties

De protagonisten van vanavond blikken terug op de mooie 3-1 overwinning tegen R. Antwerp FC.

Tim Matthys: “Prestatie die KVM waardig was”

Matthys: “We hebben vanavond een mooie prestatie afgeleverd. Deze overwinning doet enorm veel deugd, want Antwerp heeft veel kwaliteit in de rangen lopen. Wanneer je dan zo’n ploeg kan uitschakelen geeft dat een enorme boost. Twee overwinningen op enkele dagen geeft vertrouwen naar de toekomst, maar we moeten gefocust blijven. Zaterdag wacht er een belangrijke wedstrijd op het veld van Lommel.”

Seth De Witte: “Hard gevochten”

De Witte: “We hebben er als team hard voor gevochten en dan is het fijn dat je als winnaar van het veld stapt. Dit geeft uiteraard een vertrouwensboost, maar zaterdag wacht al een nieuwe uitdaging. Het is nu kwestie van de focus te behouden. Voor mij persoonlijk doet het enorm deugd om beslissend te zijn voor het team, maar er stak vandaag niemand bovenuit. We hebben als team een prima prestatie geleverd.”

Gustav Engvall: “Voldoende kwaliteit in onze ploeg”

Engvall: “We scoorden vanavond drie mooie doelpunten tegen een sterk team. Het was kwestie van de focus gedurende de volledige wedstrijd te behouden en dat is ons gelukt. We hebben vanavond getoond dat we over voldoende kwaliteit binnen de groep beschikken om ploegen pijn te doen. Het is nu aan ons om dit elke week te kunnen brengen. Door de harde trap op mijn oog in de eerste helft, zag ik bij momenten maar door één oog. Gelukkig zag ik nog net voldoende om de bal tegen de touwen te prikken. (lacht)”

Joachim Van Damme: “Assist en doelpunt in één wedstrijd is van bij de Duveltjes geleden”

Van Damme: “Ik vond dat we in de eerste helft de wedstrijd volledig in handen hadden. Met De Witte, Mera, Swinkels en mezelf stond er centraal een stevig blok en lieten we ze in een trechter lopen. Als je de volledige wedstrijd bekijkt, verdienden we gewoon om te winnen. Antwerp beschikt over een goed team en dan is het leuk om ze te kunnen kloppen. Op enkele dagen kan het in voetbal snel keren. Het is nu kwestie van die goede flow vast te houden. We hebben vanavond strijd geleverd en dat heeft geloond. Op zo’n manier krijg je ook het publiek achter je en dan is de trein vertrokken. Een assist en een doelpunt in één wedstrijd? Dat is geleden van toen ik bij de Duveltjes speelde, denk ik (lacht).”