Terug 17 augustus 2018

KV Mechelen - Lommel SK: 1-2 (eindstand)

KV Mechelen kon vanavond de drie punten niet thuishouden tegen Lommel SK. De Limburgers prikten op de juiste momenten tegen en maakten in de tweede helft snel de 0-1.

Met tien man – De Witte pakte rood – hees Malinwa zich met een goal van Cornet in het slot nog naast Lommel, maar Rocha liet geel-rood in minuut 93 verweesd achter met een 1-2 eindstand op het bord.

 

KV Mechelen nam nochtans in zijn eerste wedstrijd in vijf maanden in het AFAS Stadion meteen het voortouw. De Witte – opnieuw in de basis – was al na zes minuten dicht bij Mechelse vreugde. Zijn kopbal zoefde naast de verkeerde kant van de paal. Wat later kreeg Kaya een opgelegde kans. Hij schoot keihard, maar ook over de dwarsligger.

Net zoals Roeselare en Leuven teerde Lommel op een snelle omschakeling. Eén keer waren de Noord-Limburgers er dichtbij: een voorzet van Valcke scheerde langs alles en iedereen, Bagayoko kon het leer wegwerken.

 

Lommel toont zich gevaarlijk

 

Malinwa, met naast De Witte ook de Camargo, Mera en Corryn in de basis, versierde nog mogelijkheden via De Camargo, Storm, Cornet en Mera, maar moest ook uitkijken op enkele vinnige tegenstoten van de bezoekers. Groen-wit voetbalde goed mee terwijl KVM net voor de pauze maar moeilijk een opening in de bezoekende defensie vond.

Azevedo zette zelfs Castro aan het werk: hij mikte van dichtbij op de benen van de KVM-goalie.

 

Na de pauze ontsnapte Valcke aan het oog van de KVM-verdediging. Gelukkig voor geel-rood knalde hij een geweldige kans de sterrenhemel in. Aan de overzijde was Malinwa er dan weer dicht bij toen een bal bijna via Henkens in eigen doel belandde.

 

Brebels legt de 0-1 binnen

 

Maar een kwartier in de tweede helft was het uiteindelijk Brebels die de weg naar doel vond. Castro kon eerst nog tussenkomen, maar een goed gevolgde Brebels knalde Lommel op 0-1.

 

De thuisploeg was voor de derde keer dit seizoen op achtervolgen aangewezen. Via De Witte reageerde het meteen: zijn kopper strandde pal op doelman Coucke. Ook een bal van De Camargo geraakte niet voorbij de Lommelse doelman. KVM kon zich absoluut geen puntenverlies in eigen huis permitteren en zocht naar het betere combinatiespel om toch maar eens echt de bezoekende zestien te doen daveren, maar nee, dat wilde niet lukken.

 

 

Rood karton voor De Witte

En net dan pakte Seth De Witte een rode kaart voor een overtreding centraal op het veld. Scheids Van Damme was resoluut en zo moest de thuisploeg met z’n tienen nog op zoek naar een gelijkmaker tussen een dichtgetimmerde groen-witte muur. 

 

Cornet met de 1-1

Of zou het KVM dan toch nog lukken om punten thuis te houden? Drie minuten voor affluiten was daar plots Cornet als een duivel uit een doosje. De Camargo legde netjes af, Cornet prikte binnen. Met de steun van de 13.800 supporters geloofden de tien op het veld er weer in. Kaya zette voor, maar Mera en Swinkels konden niet voor een miraculeuze ommekeer zorgen.

 

Toch nul punten

Het werd integendeel nog 1-2. De bezoekers kwamen even nog piepen in de zestienmeter van Castro en maakten via de totaal losgelaten Rocha nog de winning-goal.

 

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Castro, De Witte, Swinkels, Mera, Kaya, De Camargo, Storm (84’ Togui), Schoofs (72’ Tainmont), Bagayoko, Corryn (84′ Sylla), Cornet

Lommel: Coucke, El Banouhi, Cauwenberg, Santermans, Neven, Henkens, Rocha, Brebels, Valcke (94’ Cerigioni), Azevedo (80’ Claes), Bitsindou

Doelpunten: 60’ Brebels (0-1), 87’ Cornet (1-1), 93’ Rocha (1-2)

Gele kaarten: 18’ Bitsindou, 37’ Cauwenbergh, 84’ Claes, 86’ Henkens, 91’ Mera

Rode kaarten: 71’ De Witte

Scheidsrechters; Van Damme, Vanpoucke, Geerolf en Vermeire

Toeschouwers: 13.800