Terug 17 augustus 2018

KV Mechelen - Lommel SK: Trainersbabbel

Frederik Vanderbiest was hard voor de prestatie van het Mechelse team. “Dit was KV Mechelen onwaardig.”

 

Vanderbiest: “We zijn heel hard ontgoocheld. We waren nochtans niet slecht aan de match begonnen. We waren enthousiast met de steun van alle supporters. We zetten druk, al was dat van korte duur. Elke tegenprik van Lommel werd dan gevaarlijk. We stonden niet goed in onze organisatie.”

 

Met De Witte, Mera, de Camargo en Corryn wilde de Mechelse staf Lommel hoog onder druk zetten.

“Maar dat hebben we niet goed uitgespeeld. We wilden met Corryn hoger spelen, maar dat lukte niet. We vonden geen oplossingen en versierden nauwelijks echte kansen. Dan gooiden we maar ballen naar voor omdat we daar twee grote jongens zien staan. Dat was uiteraard niet de bedoeling. We wilden variëren in ons spel.”

 

Maar dat liep niet zoals gewenst.

“We voetbalden veel te traag. Pas toen we met tien vielen begonnen we echt te voetballen. Na Roeselare dachten we: het gaat beter. Maar nu, voor een bijna uitverkocht stadion, zo spelen en 1-2 verliezen… Dat kan niet. Dit was KV Mechelen onwaardig.”

 

Dan maar even naar de toekomst kijken: hoe kan KV Mechelen de knop omdraaien na de teleurstellende 2 op 9?

“Het is kwestie van de koppen bij elkaar te steken en de bekerwedstrijd volgende week tot een goed einde te brengen. De match tegen Tubize wordt dan héél belangrijk. We zijn vandaag ongelofelijk ontgoocheld.”